Sos miodowy z chili
Czas ogółem
10 min
10 min
Czas przygotowania
Pikantny sos miodowy z chili do potraw z grilla Sos miodowy z chili z dodatkiem sosu sojowego to idealny dodatek do grillowanego mięsa i warzyw. Sos sojowy Kikkoman optymalnie równoważy słodko-ostre smaki.
Wartości odżywcze (na porcję)
230 kJ
/
55 kcal
1 g
Tłuszcz
8 g
Węglowodany
Przygotowanie
Krok 1
W małej miseczce wymieszaj sos sojowy z ziarnami sezamu, płatkami chili, miodem i sokiem z cytryny.
Krok 2
Dopraw solą i pieprzem. Jeśli sos jest zbyt ostry, można go złagodzić, dodając cukier lub więcej soku z cytryny.
ID przepisu: 963
Przepis w PDF
Dziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej