Sos miodowy z chili

Czas ogółem 10 min
10 min Czas przygotowania

Pikantny sos miodowy z chili do potraw z grilla Sos miodowy z chili z dodatkiem sosu sojowego to idealny dodatek do grillowanego mięsa i warzyw. Sos sojowy Kikkoman optymalnie równoważy słodko-ostre smaki.

Składniki

4 porcj(e/i)
1 łyżka
białych ziaren sezamu
1 łyżeczka
płatków chili
2 łyżki
płynnego miodu
2 łyżeczki
świeżego soku z cytryny
sól i świeżo zmielony pieprz
Wartości odżywcze (na porcję) 230 kJ  /  55 kcal
1 g Tłuszcz
8 g Węglowodany

Przygotowanie

Krok 1

W małej miseczce wymieszaj sos sojowy z ziarnami sezamu, płatkami chili, miodem i sokiem z cytryny.

Krok 2

Dopraw solą i pieprzem. Jeśli sos jest zbyt ostry, można go złagodzić, dodając cukier lub więcej soku z cytryny.

ID przepisu: 963

Przepis w PDF

Dziękujemy za opinię!

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

W małej miseczce wymieszaj sos sojowy z ziarnami sezamu, płatkami chili, miodem i sokiem z cytryny.

Dopraw solą i pieprzem. Jeśli sos jest zbyt ostry, można go złagodzić, dodając cukier lub więcej soku z cytryny.

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Dziękujemy za opinię!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

01
02

Nie obchodź się smakiem!

Zapisz się na regularną porcję pysznych inspiracji!
Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nic kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.