Sos miodowy z chili
Wyszukiwanie
Filtr
Sos miodowy z chili
Bookmark
8 od 392

Sos miodowy z chili

Pikantny sos miodowy z chili do potraw z grilla Sos miodowy z chili z dodatkiem sosu sojowego to idealny dodatek do grillowanego mięsa i warzyw. Sos sojowy Kikkoman optymalnie równoważy słodko-ostre smaki.

Sos miodowy z chili
Całkowity czas 10 min.
Czas przygotowania: 10 min.
230 kJ / 55 kcal
Tłuszcz: 1 g
Węglowodany: 8 g

Składniki dla 4 porcji

  • 2–3 łyżki sosu sojowego Kikkoman
  • 1 łyżka białych ziaren sezamu
  • 1 łyżeczka płatków chili
  • 2 łyżki płynnego miodu
  • 2 łyżeczki świeżego soku z cytryny
  • sól i świeżo zmielony pieprz

przygotowanie

  1. W małej miseczce wymieszaj sos sojowy z ziarnami sezamu, płatkami chili, miodem i sokiem z cytryny.
  2. Dopraw solą i pieprzem. Jeśli sos jest zbyt ostry, można go złagodzić, dodając cukier lub więcej soku z cytryny.

Produkty stosowane w tym przepisie

Całkowity czas 10 min.
Czas przygotowania: 10 min.
230 kJ / 55 kcal
Tłuszcz: 1 g
Węglowodany: 8 g

Składniki dla 4 porcji

  • 2–3 łyżki sosu sojowego Kikkoman
  • 1 łyżka białych ziaren sezamu
  • 1 łyżeczka płatków chili
  • 2 łyżki płynnego miodu
  • 2 łyżeczki świeżego soku z cytryny
  • sól i świeżo zmielony pieprz