Sos grzybowy ze śmietaną, musztardą i sosem sojowym
Wyszukiwanie
Filtr
Sos grzybowy ze śmietaną, musztardą i sosem sojowym
Bookmark
13 od 48

Sos grzybowy ze śmietaną, musztardą i sosem sojowym

Smażone borowiki z kremowym sosem i smak sosu sojowego Kikkoman, któremu nie można się oprzeć. Łatwy w przygotowaniu, doskonały do mięs.

Sos grzybowy ze śmietaną, musztardą i sosem sojowym
Całkowity czas 15 min.
Czas przygotowania: 5 min.
czas gotowania 10 min.
1132 kJ / 272 kcal
Tłuszcz: 25.9 g
Białko: 5.3 g
Węglowodany: 4.1 g

Składniki dla 1 porcji

  • 150 g grzybów mieszanych
  • 2 łyżki oleju do smażenia
  • 100 ml śmietany kremówki
  • 2 łyżeczki musztardy Dijon
  • 2–3 łyżki sosu sojowego Kikkoman
  • Czarny pieprz
  • Świeżo posiekana natka pietruszki

przygotowanie

1. Oczyścić i posiekać grzyby, podsmażyć na rozgrzanym na patelni oleju.

2. Zdjąć grzyby z patelni i zetrzeć pozostały olej.

3. Dodać śmietanę, musztardę i sos sojowy, doprowadzić do wrzenia, mieszać do powstania gładkiego sosu.

4. Dodać grzyby, doprawić czarnym pieprzem, podawać na ciepło z kawałkami mięsa (ze stekiem – do ustalenia). Udekorować świeżą natką pietruszki.

Produkty stosowane w tym przepisie

Całkowity czas 15 min.
Czas przygotowania: 5 min.
czas gotowania 10 min.
1132 kJ / 272 kcal
Tłuszcz: 25.9 g
Białko: 5.3 g
Węglowodany: 4.1 g

Składniki dla 1 porcji

  • 150 g grzybów mieszanych
  • 2 łyżki oleju do smażenia
  • 100 ml śmietany kremówki
  • 2 łyżeczki musztardy Dijon
  • 2–3 łyżki sosu sojowego Kikkoman
  • Czarny pieprz
  • Świeżo posiekana natka pietruszki