Sos grzybowy ze śmietaną, musztardą i sosem sojowym
Czas ogółem
15 min
5 min
Czas przygotowania
10 min
Czas gotowania
Smażone borowiki z kremowym sosem i smak sosu sojowego Kikkoman, któremu nie można się oprzeć. Łatwy w przygotowaniu, doskonały do mięs.
Wartości odżywcze (na porcję)
1132 kJ
/
272 kcal
25,9 g
Tłuszcz
5,3 g
Białko
4,1 g
Węglowodany
Przygotowanie
Krok 1
Oczyścić i posiekać grzyby, podsmażyć na rozgrzanym na patelni oleju.
Krok 2
Zdjąć grzyby z patelni i zetrzeć pozostały olej.
Krok 3
Dodać śmietanę, musztardę i sos sojowy, doprowadzić do wrzenia, mieszać do powstania gładkiego sosu.
Krok 4
Dodać grzyby, doprawić czarnym pieprzem, podawać na ciepło z kawałkami mięsa (ze stekiem – do ustalenia). Udekorować świeżą natką pietruszki.
ID przepisu: 890
Przepis w PDF
Dziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej