
Sos grzybowy ze śmietaną, musztardą i sosem sojowym
Smażone borowiki z kremowym sosem i smak sosu sojowego Kikkoman, któremu nie można się oprzeć. Łatwy w przygotowaniu, doskonały do mięs.

Składniki dla 1 porcji
- 150 g grzybów mieszanych
- 2 łyżki oleju do smażenia
- 100 ml śmietany kremówki
- 2 łyżeczki musztardy Dijon
- 2–3 łyżki sosu sojowego Kikkoman
- Czarny pieprz
- Świeżo posiekana natka pietruszki
przygotowanie
1. Oczyścić i posiekać grzyby, podsmażyć na rozgrzanym na patelni oleju.
2. Zdjąć grzyby z patelni i zetrzeć pozostały olej.
3. Dodać śmietanę, musztardę i sos sojowy, doprowadzić do wrzenia, mieszać do powstania gładkiego sosu.
4. Dodać grzyby, doprawić czarnym pieprzem, podawać na ciepło z kawałkami mięsa (ze stekiem – do ustalenia). Udekorować świeżą natką pietruszki.
Produkty stosowane w tym przepisie
Składniki dla 1 porcji
- 150 g grzybów mieszanych
- 2 łyżki oleju do smażenia
- 100 ml śmietany kremówki
- 2 łyżeczki musztardy Dijon
- 2–3 łyżki sosu sojowego Kikkoman
- Czarny pieprz
- Świeżo posiekana natka pietruszki