Soczyste szaszłyki z kurczaka w sosie teriyaki (karaage)
Wyszukiwanie
Filtr
Soczyste szaszłyki z kurczaka w sosie teriyaki (karaage)
Bookmark
289 od 445

Soczyste szaszłyki z kurczaka w sosie teriyaki (karaage)

Soczyste szaszłyki z kurczaka w sosie teriyaki (karaage)

Składniki na 4 porcj(e/i)

Dip:

Nasze Japaski zostały zaprojektowane jako tapas w stylu japońskim. Wystarczy podwoićilośćkażdego składnika i można podawaćowoce palcowe jako danie główne.

Przygotowanie:

Marynatę wymieszać z drobno startym imbirem i włożyć do plastikowego woreczka. Pozbawione kości udka kurczaka pokroić w kawałki wielkości kęsów i również włożyć do woreczka. Delikatnie naciskając woreczek wmasować marynatę w kawałki mięsa. Pozostawić na 30 minut. Następnie wyjąć kawałki kurczaka i osuszyć. Delikatnie obtoczyć mięso w mące ziemniaczanej i usmażyć w głębokim tłuszczu w temperaturze 170° C. Podać w towarzystwie dipu i świeżych plasterków limonki.

Produkty stosowane w tym przepisie

Składniki na 4 porcj(e/i)

Dip:

Nasze Japaski zostały zaprojektowane jako tapas w stylu japońskim. Wystarczy podwoićilośćkażdego składnika i można podawaćowoce palcowe jako danie główne.