
Soczysta Wołowina w Słodkim Sosem Sojowym

Składniki na 4 porcj(e/i)
- Polędwica wołowa (lub rumsztyk) 300 g
- Czosnek 2 ząbki
- Szczypiorek 3-4 szt.
- Kikkoman Naturalnie Warzony Słodki Sos Sojowy do ryżu jako dressing
Nasze Japaski zostały zaprojektowane jako tapas w stylu japońskim. Wystarczy podwoićilośćkażdego składnika i można podawaćowoce palcowe jako danie główne.
Przygotowanie:
Pokrój wołowinę w kawałki o boku 4-5 cm. Rozgrzej olej na patelni i lekko podsmaż mięso z obu stron, aż będzie średnio wysmażone, następnie owiń w folię aluminiową i odłóż.
Pokrój czosnek w cienkie plasterki i smaż na gorącym oleju, aż będzie chrupiący. Drobno posiekaj szczypiorek.
Pokrój wołowinę w cienkie plasterki i rozłóż je na talerzu, skrop Kikkoman Naturalnie Warzonym Słodkim Sosem Sojowym do ryżu, udekoruj chipsami z czosnku i szczypiorkiem.
Alergeny: soja, pszenica, dwutlenek siarki
Produkty stosowane w tym przepisie
Składniki na 4 porcj(e/i)
- Polędwica wołowa (lub rumsztyk) 300 g
- Czosnek 2 ząbki
- Szczypiorek 3-4 szt.
- Kikkoman Naturalnie Warzony Słodki Sos Sojowy do ryżu jako dressing
Nasze Japaski zostały zaprojektowane jako tapas w stylu japońskim. Wystarczy podwoićilośćkażdego składnika i można podawaćowoce palcowe jako danie główne.