Wyszukiwanie
Filtr
Soczysta Wołowina w Słodkim Sosem Sojowym
Bookmark
454 od 472

Soczysta Wołowina w Słodkim Sosem Sojowym

Soczysta Wołowina w Słodkim Sosem Sojowym
542 kJ / 129 kcal
Tłuszcz: 5.3 g
Białko: 1 g
Węglowodany: 3.5 g

Składniki na 4 porcj(e/i)

Nasze Japaski zostały zaprojektowane jako tapas w stylu japońskim. Wystarczy podwoićilośćkażdego składnika i można podawaćowoce palcowe jako danie główne.

Przygotowanie:

Pokrój wołowinę w kawałki o boku 4-5 cm. Rozgrzej olej na patelni i lekko podsmaż mięso z obu stron, aż będzie średnio wysmażone, następnie owiń w folię aluminiową i odłóż. 

Pokrój czosnek w cienkie plasterki i smaż na gorącym oleju, aż będzie chrupiący. Drobno posiekaj szczypiorek.  

Pokrój wołowinę w cienkie plasterki i rozłóż je na talerzu, skrop Kikkoman Naturalnie Warzonym Słodkim Sosem Sojowym do ryżu, udekoruj chipsami z czosnku i szczypiorkiem.

Alergeny: soja, pszenica, dwutlenek siarki

Produkty stosowane w tym przepisie

542 kJ / 129 kcal
Tłuszcz: 5.3 g
Białko: 1 g
Węglowodany: 3.5 g

Składniki na 4 porcj(e/i)

Nasze Japaski zostały zaprojektowane jako tapas w stylu japońskim. Wystarczy podwoićilośćkażdego składnika i można podawaćowoce palcowe jako danie główne.