Smażony makaron z sosem sojowym i kapustą pak choi
Wyszukiwanie
Filtr
Bookmark
22 od 198

Smażony makaron z sosem sojowym i kapustą pak choi

Czas przygotowania: 30 min.
Kalorie (na porcję): 2209 kJ / 528 kcal

Składniki dla 4 porcji

  • 75 g orzechów nerkowca
  • 250 g makaronu ramen
  • 3 dymki
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 czerwona papryka
  • 100 g grzybów
  • 4 małe kapusty pak choi
  • 2-3 łyżki stołowe oleju roślinnego
  • 1 łyżka stołowa startego imbiru
  • 75 ml Naturalnie warzonego sosu sojowego od Kikkomana
  • 2 łyżki stołowe sosu chili
  • 2 łyżki stołowe octu ryżowego
  • 1 łyżka stołowa oleju sezamowego
  • Kilka liści kolendry

przygotowanie

Podsmaż orzechy na patelni bez tłuszczu lub oleju i odłóż na bok. Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Przytnij końce i usuń zewnętrzną warstwę dymki, umyj i pokrój w pierścienie. Obierz i wyciśnij czosnek. Przekrój paprykę na pół, usuń rdzeń, białą skórkę i nasiona, umyj i pokrój w paski. Oczyść grzyby i pokrój w plasterki. Pokrój na ćwiartki kapusty pak choi i umyj je.

Rozgrzej olej roślinny na patelni i podsmaż dymkę, czosnek i imbir. Dodaj pieprz, grzyby i pak choi, smażąc ze wszystkich stron. Następnie dodaj makaron, zamieszaj i kontynuuj smażenie.

Zmieszaj sos sojowy, sos chili, ocet i olej sezamowy. Dodaj go do mieszanki warzywnej i kontynuuj smażenie przez kolejne kilka minut. Posyp orzechami i kolendrą i podawaj.

Produkty stosowane w tym przepisie

Składniki dla 4 porcji

  • 75 g orzechów nerkowca
  • 250 g makaronu ramen
  • 3 dymki
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 czerwona papryka
  • 100 g grzybów
  • 4 małe kapusty pak choi
  • 2-3 łyżki stołowe oleju roślinnego
  • 1 łyżka stołowa startego imbiru
  • 75 ml Naturalnie warzonego sosu sojowego od Kikkomana
  • 2 łyżki stołowe sosu chili
  • 2 łyżki stołowe octu ryżowego
  • 1 łyżka stołowa oleju sezamowego
  • Kilka liści kolendry