Wyszukiwanie
Filtr
Bookmark
114 od 172

Smażony koper włoski

Czas przygotowania: 18 min.
Kalorie (na porcję): 871 kJ / 208 kcal

Składniki dla 4 porcji

  • 2 bulwy kopru włoskiego
  • 100 g komosy ryżowej
  • 100 gciecierzycy
  • 4 dymki
  • 2 pomidory
  • 4 łyżeczki Kikkoman Ponzu Orange
  • 2 łyżeczki oliwy z oliwek

przygotowanie

Bulwy kopru włoskiegopoćwiartować, listki zachować i odłożyć na bok. Ćwiartki kopru włoskiego włożyć do garnka, dodać sos Kikkoman Ponzu Orange,  zalać wodą (200 ml) i gotować 30 minut na średnim ogniu, od czasu do czasumieszając. 

Zdjąć garnek z kuchenki i ostudzić.Listki kopru włoskiego posiekać.

Obrać cebule i pokroić  w plasterki. Pomidory pokroić w drobną kostkę. 

Cebulę, pomidory i ciecierzycę wsypać do salaterki. Dodać olej, 2 łyżeczki sosu Kikkoman Ponzu Orange i wymieszać.Wsypaćkomosę ryżową i jeszcze raz wymieszać.

Podawać koper włoski na sałatce z komosy, posypać posiekaną zieleniną. 

Produkty stosowane w tym przepisie

Składniki dla 4 porcji

  • 2 bulwy kopru włoskiego
  • 100 g komosy ryżowej
  • 100 gciecierzycy
  • 4 dymki
  • 2 pomidory
  • 4 łyżeczki Kikkoman Ponzu Orange
  • 2 łyżeczki oliwy z oliwek