Smażona kapusta bawole serce z wieprzowiną i sosem Yakitori
Wyszukiwanie
Filtr
Smażona kapusta bawole serce z wieprzowiną i sosem Yakitori
Bookmark
106 od 259

Smażona kapusta bawole serce z wieprzowiną i sosem Yakitori

Czas przygotowania: 40 min.
Kalorie (na porcję): 1065 kJ / 255 kcal

Składniki dla 4 porcji

  • 320 g mięsa wieprzowego bez kości
  • 600 g kapusty bawole serce
  • 100 g marchewki
  • 4 szalotki
  • 3 łyżki oleju roślinnego
  • Sól i świeżo zmielony pieprz
  • 120 ml sosu Yakitori Kikkoman

przygotowanie

Osusz wieprzowinę i pokrój na kawałki. Usuń z kapusty zewnętrzne liście, pokrój ją na ćwiartki i odetnij łodygę. Następnie pokrój na nieduże kawałki.

Obierz i opłucz marchewki. Odetnij szczypior od cebulek i pokrój cebulki oraz marchewkę na kawałki. Podgrzej olej na patelni, następnie smaż mięso, kapustę, marchewki i dymki przez 5-8 minut.

Dopraw kapustę i mięso solą oraz pieprzem. Nałóż danie na talerze i trzymaj w cieple. Podgrzej sos Yakitori razem z sosem ze smażenia, polej nim smażoną cebulę z wieprzowiną i podaj.

Produkty stosowane w tym przepisie

Składniki dla 4 porcji

  • 320 g mięsa wieprzowego bez kości
  • 600 g kapusty bawole serce
  • 100 g marchewki
  • 4 szalotki
  • 3 łyżki oleju roślinnego
  • Sól i świeżo zmielony pieprz
  • 120 ml sosu Yakitori Kikkoman