
11 od 14
Słodko-pikantne skrzydełka
Naturalnie warzony sos sojowy
Sos Teriyaki z pieczonym czosnkiem
Dania główne
Drób
Grill
Wiosna
Lato

Całkowity czas:
30 min.
Czas przygotowania:
30 min.
Składniki na 2 porcj(e/i)
- 1 kg skrzydełek z kurczaka
- 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę
- 4 łyżki naturalnie warzonego sosu sojowego Kikkoman
- 3 łyżki sosu Teriyaki z pieczonym czosnkiem Kikkoman
- 4 łyżki płynnego miodu lub syropu klonowego
- 2 łyżki sosu pomidorowego
- 1 łyżka TABASCO® Pepper Sauce
Przygotowanie:
Opłucz skrzydełka, wytrzyj i złóż w trójkąty. Wymieszaj w misce resztę składników, aż marynata będzie jednolita i gładka. Dodaj skrzydełka, wymieszaj dokładnie aż marynata pokryje wszystkie skrzydełka, odstaw na 30 minut. Grilluj na średnim ogniu po ok. 10 minut z każdej strony. Przewracaj tak często, ile trzeba, żeby nie spalić skórki. Serwuj z dipem śliwkowym i serowym.
Produkty stosowane w tym przepisie
Całkowity czas:
30 min.
Czas przygotowania:
30 min.
Składniki na 2 porcj(e/i)
- 1 kg skrzydełek z kurczaka
- 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę
- 4 łyżki naturalnie warzonego sosu sojowego Kikkoman
- 3 łyżki sosu Teriyaki z pieczonym czosnkiem Kikkoman
- 4 łyżki płynnego miodu lub syropu klonowego
- 2 łyżki sosu pomidorowego
- 1 łyżka TABASCO® Pepper Sauce