Sałatka ze smażonym tofu, mango, awokado, ogórkiem i makaronem orzo

Czas ogółem 30 min
30 min Czas przygotowania

Składniki

4 porcj(e/i)
400 g
tofu naturalnego
200 g
makaronu orzo
240 g
awokado
1 
ogórek (ok. 200 g)
240 g
mango
160 g
mixu sałat

Dressing:

100 g
jogurtu naturalnego
Wartości odżywcze (na porcję) 2202 kJ  /  526 kcal

Przygotowanie

Krok 1

Tofu pokroić w plastry, przełożyć do szklanej miski i dodać Ponzu. Marynować w lodówce min. 20 minut.

Krok 2

W międzyczasie mango oraz awokado obrać ze skórki i pokroić w plastry.

Krok 3

Ogórka również pokroić w plastry.

Krok 4

Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Krok 5

Tofu podsmażyć na oliwie, na rozgrzanej patelni (można użyć patelni grillowej).

Krok 6

W miseczce przygotować dressing: jogurt wymieszać z Ponzu.

Krok 7

Na talerzach ułożyć makaron, mix sałat, awokado, mango, ogórek oraz tofu. Udekorować dressingiem.

ID przepisu: 968

Przepis w PDF

Dziękujemy za opinię!

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

Tofu pokroić w plastry, przełożyć do szklanej miski i dodać Ponzu. Marynować w lodówce min. 20 minut.

W międzyczasie mango oraz awokado obrać ze skórki i pokroić w plastry.

Ogórka również pokroić w plastry.

Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Tofu podsmażyć na oliwie, na rozgrzanej patelni (można użyć patelni grillowej).

W miseczce przygotować dressing: jogurt wymieszać z Ponzu.

Na talerzach ułożyć makaron, mix sałat, awokado, mango, ogórek oraz tofu. Udekorować dressingiem.

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Dziękujemy za opinię!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

01
02
03
04
05
06
07

Nie obchodź się smakiem!

Zapisz się na regularną porcję pysznych inspiracji!
Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nie kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.