Sałatka z mango i marchewki
Wyszukiwanie
Filtr
Sałatka z mango i marchewki
Bookmark
308 od 317

Sałatka z mango i marchewki

Świeża i owocowa letnia sałatka z pysznym winegretem, przyrządzona z sosem sojowym Kikkoman, sokiem jabłkowym i syropem klonowym. Idealny dodatek do grilla.

Sałatka z mango i marchewki
Całkowity czas 10 min.
Czas przygotowania: 10 min.
625 kJ / 149 kcal
Tłuszcz: 5.3 g
Białko: 3.6 g
Węglowodany: 18.1 g

Składniki dla 4 porcja / porcje

  • 1 mango
  • 1 duża sałata rzymska (lub 2 małe)
  • 2 marchewki
  • 100 g kiełków
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2–3 łyżki białego octu balsamicznego
  • 100 ml soku jabłkowego
  • 2–3 łyżki sosu sojowego Kikkoman naturalnie warzonego
  • 1–2 łyżeczki syropu klonowego
  • świeżo zmielony pieprz

przygotowanie

  1. Obierz mango, oddziel miąższ od pestki i pokrój w cienkie paski. Pokrój sałatę, umyj ją i wysusz. Umyj i obierz marchewki, a następnie zestrugaj je na cienkie wstążki przy pomocy obieraczki do warzyw. Umyj kiełki.
     
  2. Do przygotowania dressingu użyj blendera. Zmiksuj 4 łyżki pokrojonego mango, oliwę z oliwek, ocet, sok jabłkowy, sos sojowy i syrop klonowy. Dopraw pieprzem. Dodaj dressing do sałatki i wymieszaj przed podaniem.

Produkty stosowane w tym przepisie

Całkowity czas 10 min.
Czas przygotowania: 10 min.
625 kJ / 149 kcal
Tłuszcz: 5.3 g
Białko: 3.6 g
Węglowodany: 18.1 g

Składniki dla 4 porcja / porcje

  • 1 mango
  • 1 duża sałata rzymska (lub 2 małe)
  • 2 marchewki
  • 100 g kiełków
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2–3 łyżki białego octu balsamicznego
  • 100 ml soku jabłkowego
  • 2–3 łyżki sosu sojowego Kikkoman naturalnie warzonego
  • 1–2 łyżeczki syropu klonowego
  • świeżo zmielony pieprz