Sałatka z jajkami, szparagami, anchois i sosem serowym

Czas ogółem 20 min
20 min Czas przygotowania

Składniki

2 porcj(e/i)
100 g
sałaty masłowej
3 
jajka
200 g
zielonych szparagów
10 g
masła
30 g
filecików anchois
Szczypta pieprzu

Sos:

50 g
jogurtu naturalnego
50 g
majonezu
30 g
startego parmezanu
Wartości odżywcze (na porcję) 3981 kJ  /  936 kcal

Przygotowanie

Krok 1

Składniki na sos mieszamy.

Krok 2

Jajka gotujemy na twardo (6 minut), wystudzone obieramy.

Krok 3

Na talerzach układamy umytą sałatę.

Krok 4

Szparagi krótko podsmażamy na maśle i wraz z jajkami, przekładamy na sałatę.

Krok 5

Całość polewamy sosem, dekorujemy filecikami anchois i opcjonalnie odrobiną parmezanu.

Krok 6

Posypujemy pieprzem i podajemy.

ID przepisu: 971

Przepis w PDF

Dziękujemy za opinię!

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

Składniki na sos mieszamy.

Jajka gotujemy na twardo (6 minut), wystudzone obieramy.

Na talerzach układamy umytą sałatę.

Szparagi krótko podsmażamy na maśle i wraz z jajkami, przekładamy na sałatę.

Całość polewamy sosem, dekorujemy filecikami anchois i opcjonalnie odrobiną parmezanu.

Posypujemy pieprzem i podajemy.

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Dziękujemy za opinię!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

01
02
03
04
05
06

Nie obchodź się smakiem!

Zapisz się na regularną porcję pysznych inspiracji!
Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nic kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.