Sałatka z jajkami przepiórczymi

Czas ogółem 20 min
20 min Czas przygotowania

Składniki

2 porcj(e/i)
100 g
świeżego szpinaku
10 
jaj przepiórczych
100 g
rzodkiewki
100 g
ogórka gruntowego
100 g
pomidorków koktajlowych

Sos:

100 g
jogurtu naturalnego
20 g
chrzanu tartego
1 łyżka
posiekanego koperku
Wartości odżywcze (na porcję) 1444 kJ  /  345 kcal

Przygotowanie

Krok 1

Składniki na sos mieszamy.

Krok 2

Jajka przepiórcze przekładamy do gotującej się wody. Gotujemy 4 minuty i obieramy.

Krok 3

Na talerzach układamy umyty szpinak.

Krok 4

Dodajemy jajka, pokrojone ogórki i rzodkiewki oraz pomidorki koktajlowe.

Krok 5

Polewamy sosem i od razu podajemy.

ID przepisu: 973

Przepis w PDF

Dziękujemy za opinię!

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

Składniki na sos mieszamy.

Jajka przepiórcze przekładamy do gotującej się wody. Gotujemy 4 minuty i obieramy.

Na talerzach układamy umyty szpinak.

Dodajemy jajka, pokrojone ogórki i rzodkiewki oraz pomidorki koktajlowe.

Polewamy sosem i od razu podajemy.

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Dziękujemy za opinię!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

01
02
03
04
05

Nie obchodź się smakiem!

Zapisz się na regularną porcję pysznych inspiracji!
Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nie kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.