Sałatka z grillowanymi krewetkami

Czas ogółem 30 min
30 min Czas przygotowania

Dania z grilla mogą być lekkie, a do tego niesamowicie smaczne. Grillowane krewetki są pełne smaku a podane z roszponką I papryką stanowią pyszną całość.

Składniki

3 porcj(e/i)
250 g
białych krewetek
150 g
papryki
100 g
roszponki
2 łyżki
świeżej natki pietruszki

Marynata do krewetek

2 łyżki
oliwy
2 
ząbki czosnku

Sos jogurtowo - pietruszkowy

160 g
jogurtu naturalnego
1 łyżka
oliwy
2 łyżki
posiekanej natki pietruszki
Szczypta pieprzu
Wartości odżywcze (na porcję) 1310 kJ  /  313 kcal
19 g Tłuszcz
24 g Białko
10 g Węglowodany

Przygotowanie

Krok 1

Sos Ponzu mieszamy z oliwą i pokrojonym czosnkiem.

Krok 2

Umyte krewetki nacieramy marynatą i odstawiamy na 10 minut. Po tym czasie grillujemy je z obu stron na złoty kolor.

Krok 3

W tym czasie jogurt mieszamy z posiekaną natką pietruszki, oliwą i pieprzem.

Krok 4

Gotowe krewetki mieszamy z roszponką i pokrojoną papryką. Podajemy z sosem jogurtowo - pietruszkowym.

ID przepisu: 1009

Przepis w PDF

Dziękujemy za opinię!

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

Sos Ponzu mieszamy z oliwą i pokrojonym czosnkiem.

Umyte krewetki nacieramy marynatą i odstawiamy na 10 minut. Po tym czasie grillujemy je z obu stron na złoty kolor.

W tym czasie jogurt mieszamy z posiekaną natką pietruszki, oliwą i pieprzem.

Gotowe krewetki mieszamy z roszponką i pokrojoną papryką. Podajemy z sosem jogurtowo - pietruszkowym.

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Dziękujemy za opinię!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

01
02
03
04

Nie obchodź się smakiem!

Zapisz się na regularną porcję pysznych inspiracji!
Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nic kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.