Sałatka z cykorii z jabłkiem

Czas ogółem 10 min
10 min Czas przygotowania

Oto sałatka, którą równie łatwo zrobić, jak pokochać. Gorzkawa cykoria, winne jabłka i pestki granatu sprawiają, że sałatka na długo zachowuje orzeźwiającą chrupkość. Będzie idealna również na lunch w podróży!

Składniki

4 porcj(e/i)
2 
główki cykorii
1 
jabłko Granny Smith
80 g
prażonych migdałów ze skórką
2 łyżeczki
octu winnego z białego wina
1 łyżka
syropu klonowego
2 łyżki
bulionu warzywnego
2 łyżki
oliwy z oliwek
 ½ pęczek
szczypiorku
3 łyżki
pestek granatu
Wartości odżywcze (na porcję) 654 kJ  /  229 kcal
16,9 g Tłuszcz
6,5 g Białko
11,3 g Węglowodany

Przygotowanie

Krok 1

Cykorię, jabłko i szczypiorek opłucz i osusz. Pokrój cykorię na plasterki, a jabłko na słupki. Grubo posiekaj migdały. Wrzuć wszystko do miski.

Krok 2

Wymieszaj bulion warzywny z octem, syropem klonowym, sosem sojowym Kikkoman i oliwą z oliwek. Zamarynuj składniki w misce.

Krok 3

Szczypiorek grubo posiekaj. Udekoruj sałatkę szczypiorkiem i pestkami granatu.

ID przepisu: 1068

Przepis w PDF

Dziękujemy za opinię!

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

Cykorię, jabłko i szczypiorek opłucz i osusz. Pokrój cykorię na plasterki, a jabłko na słupki. Grubo posiekaj migdały. Wrzuć wszystko do miski.

Wymieszaj bulion warzywny z octem, syropem klonowym, sosem sojowym Kikkoman i oliwą z oliwek. Zamarynuj składniki w misce.

Szczypiorek grubo posiekaj. Udekoruj sałatkę szczypiorkiem i pestkami granatu.

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Dziękujemy za opinię!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

01
02
03

Nie obchodź się smakiem!

Zapisz się na regularną porcję pysznych inspiracji!
Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nic kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.