Sałatka pomidorowa z dressingiem Ponzu i sojowym crunchem
Wyszukiwanie
Filtr
Sałatka pomidorowa z dressingiem Ponzu i sojowym crunchem
Bookmark
31 od 61

Sałatka pomidorowa z dressingiem Ponzu i sojowym crunchem

Sałatka pomidorowa z dressingiem Ponzu i sojowym crunchem
Całkowity czas 20 min.
Czas przygotowania: 20 min.

Składniki dla 4 porcja / porcje

  • 500 g pomidorów (najlepiej różne kolory / gatunki)
  • 2 białe cebule
  • garść kiełków (np. kiełki cebuli i rzeżucha)

Dressing ponzu:

Crunch sojowy:

przygotowanie

Orzechy, migdały i pestki dyni uprażyć na patelni z dodatkiem naturalnie warzonego sosu sojowego Kikkoman, tak aby cały sos sojowy odparował. Po uprażeniu pozostawić do ostygnięcia.

Pomidory opłukać i pokroić w plastry. Cebulę obrać i pokroić w cienkie plasterki. Pomidory i cebulę ułożyć na półmisku lub na talerzach.

Cytrusowy sos sojowy Ponzu Kikkoman, olej sezamowy i ocet z białego wina wymieszać mątewką na dressing lub użyć do tego shakera, porządnie wstrząsając. Polać dressingiem pomidorową sałatkę.

Ostudzony crunch sojowy posiekać na niezbyt małe kawałki i posypać nim razem z kiełkami sałatkę pomidorową. Gotową sałatkę od razu podać.

Produkty stosowane w tym przepisie

Całkowity czas 20 min.
Czas przygotowania: 20 min.

Składniki dla 4 porcja / porcje

  • 500 g pomidorów (najlepiej różne kolory / gatunki)
  • 2 białe cebule
  • garść kiełków (np. kiełki cebuli i rzeżucha)

Dressing ponzu:

Crunch sojowy: