
22 od 28
Sałatka melonowa z dodatkiem świeżej mięty i orzeszków ziemnych
Cytrusowy sos sojowy Ponzu
Sałatki
Desery
Kuchnia włoska
Kuchnia meksykańska
Przepisy wegetariańskie
Wiosna
Lato

Składniki na 4 porcj(e/i)
- ½ melona (np. kantalupa), pokrojonego w kawałki wielkości kęsów
- ½ melona miodowego, pokrojonego w kawałki wielkości kęsów
- 4 łyżki stołowe Kikkoman cytrusowego sosu sojowego Ponzu
- garść świeżej, drobno posiekanej mięty
- garść prażonych i niesolonych orzeszków ziemnych (posiekanych)
Przygotowanie:
Wymieszać melon z cytrusowym sosem sojowym Ponzu Kikkoman i rozdzielić na 4 miseczki. Przed podaniem posypać miętą i orzeszkami.
Produkty stosowane w tym przepisie
Składniki na 4 porcj(e/i)
- ½ melona (np. kantalupa), pokrojonego w kawałki wielkości kęsów
- ½ melona miodowego, pokrojonego w kawałki wielkości kęsów
- 4 łyżki stołowe Kikkoman cytrusowego sosu sojowego Ponzu
- garść świeżej, drobno posiekanej mięty
- garść prażonych i niesolonych orzeszków ziemnych (posiekanych)