Sałatka bez tuńczyka

Czas ogółem 15 min
15 min Czas przygotowania

Składniki

4 porcj(e/i)
1 
puszka ciecierzycy
1 
mała czerwona cebula
 ½ 
czerwonej papryki
2 łyżki
stołowe tahini (pasta sezamowa)
2 łyżki
kaparów
1 łyżka
sproszkowanej papryki
2 łyżki
posiekanego szczypiorku
Wartości odżywcze (na porcję) 650 kJ  /  155 kcal
5,9 g Tłuszcz
7,4 g Białko
15,7 g Węglowodany

Przygotowanie

Krok 1

Przepłucz i osusz ciecierzycę. Obierz cebulę, umyj paprykę, usuń górę, białą skórkę i nasiona i pokrój w małe kostki.

Krok 2

Ciecierzycę ugnieć widelcem i zmieszaj z cebulą, papryką, tahini i kaparami. Dopraw sosem sojowym, sproszkowaną papryką i 1 łyżką stołową szczypiorku.

Krok 3

Udekoruj sałatkę bez tuńczyka resztą szczypiorku i podawaj z tostami, pomidorami i krążkami cebuli.

ID przepisu: 229

Przepis w PDF

Dziękujemy za opinię!

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

Przepłucz i osusz ciecierzycę. Obierz cebulę, umyj paprykę, usuń górę, białą skórkę i nasiona i pokrój w małe kostki.

Ciecierzycę ugnieć widelcem i zmieszaj z cebulą, papryką, tahini i kaparami. Dopraw sosem sojowym, sproszkowaną papryką i 1 łyżką stołową szczypiorku.

Udekoruj sałatkę bez tuńczyka resztą szczypiorku i podawaj z tostami, pomidorami i krążkami cebuli.

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Dziękujemy za opinię!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

01
02
03

Nie obchodź się smakiem!

Zapisz się na regularną porcję pysznych inspiracji!
Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nic kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.