Sałata z ogórka, rzodkiewek w delikatnym dressingu na bazie sosu sojowego Kikkoman
Wyszukiwanie
Filtr
Sałata z ogórka, rzodkiewek w delikatnym dressingu na bazie sosu sojowego Kikkoman
Bookmark
259 od 317

Sałata z ogórka, rzodkiewek w delikatnym dressingu na bazie sosu sojowego Kikkoman

Sałata z ogórka, rzodkiewek w delikatnym dressingu na bazie sosu sojowego Kikkoman

Składniki dla 4 porcja / porcje

  • 2 ogórki zielone
  • 1 pęczek rzodkiewek
  • 1 limonka
  • 1 mała marchew
  • kolendra lub natka pietruszki
  • szczypior
  • brązowy cukier
  • Kilka łyżek sos sojowy Kikkoman
  • olej rzepakowy 

przygotowanie

Ogórki i rzodkiewki umyj pod bieżącą wodą, ogórki obierz (celowo niedokładnie) ze skórki przy użyciu obieraczki. Na mandolinie, lub po prostu ostrym nożem potnij warzywa na cienkie plasterki i trzymaj w wodzie z lodem przez ok. 15 minut, aby nabrały chrupkości.

Sporządź dressing: połącz sok z limonki, brązowy cukier, sos sojowy, olej oraz marchewkę posiekaną bardzo drobno w brunoise.

Przed serwowaniem odsącz warzywa z wody na ręczniku papierowym, polej dressingiem i udekoruj świeżymi ziołami.

Produkty stosowane w tym przepisie

Składniki dla 4 porcja / porcje

  • 2 ogórki zielone
  • 1 pęczek rzodkiewek
  • 1 limonka
  • 1 mała marchew
  • kolendra lub natka pietruszki
  • szczypior
  • brązowy cukier
  • Kilka łyżek sos sojowy Kikkoman
  • olej rzepakowy