Wyszukiwanie
Filtr
Roladki cielęce z grzybami
Bookmark
51 od 302

Roladki cielęce z grzybami

Roladki cielęce z grzybami
Całkowity czas 35 min.
Czas przygotowania: 35 min.
938 kJ / 224 kcal

Składniki dla 4 porcja / porcje

  • 200 g cielęciny 
  • 250 g białych pieczarek
  • 150 g  kurek
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 2 ząbki czosnku
  • 30 g orzechów włoskich 
  • 3 łyżeczki oleju słonecznikowego 
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • 2 łyżeczki sosu Kikkoman Ponzu Chili

przygotowanie

Cielęcinę pokroić wcienkie plastry. Oczyścić grzyby i 50g drobno posiekać. . Obrać i posiekać czosnek. 1 łodygę selera naciowego posiekać w plasterki.

Pokruszyć  orzechy. Resztę grzybów pokroić w plasterki, szczypiorek drobno posiekać.

Rozgrzać 1 łyżeczkę oleju na patelni, i przez 5 minut smażyć czosnek, seler i orzechy na średnim ogniu. Zdjąć z kuchenki.

Plastry cielęciny smarować 1 łyżeczką mieszanki selerowo-grzybowej, potem złożyć na pół i zamknąć wykłaczką.  

Rozgrzać na patelni resztę oleju, dodać 1 łyżeczkę sosu Kikkoman Ponzu Chili i smażyć cielęcinę przez 3 minuty z każdej strony. Wyjąć z patelni i ułożyć na talerzach. Mięso polać sosem ze smażenia i przybrać nacią selera. 

Na drugiej patelni rozgrzać łyżkę oleju, dodać resztę grzybów, szczypiorek i seler iI smażyć przez 2 minuty na silnym ogniu. Podawać jako dodatek do roladek na tym samym talerzu.

Produkty stosowane w tym przepisie

Całkowity czas 35 min.
Czas przygotowania: 35 min.
938 kJ / 224 kcal

Składniki dla 4 porcja / porcje

  • 200 g cielęciny 
  • 250 g białych pieczarek
  • 150 g  kurek
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 2 ząbki czosnku
  • 30 g orzechów włoskich 
  • 3 łyżeczki oleju słonecznikowego 
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • 2 łyżeczki sosu Kikkoman Ponzu Chili