Risotto z cukinią
Czas ogółem
35 min
35 min
Czas przygotowania
Wartości odżywcze (na porcję)
1782 kJ
/
426 kcal
Przygotowanie
Krok 1
Masło rozpuszczamy na dużej patelni. Dodajemy pokrojoną w 1 cm kawałki cukinię oraz ryż i ciągle mieszając, podsmażamy, aż ten stanie się przezroczysty.
Krok 2
Zalewamy winem i mieszamy, aż wyparuje. Następnie stopniowo dodajemy bulion i od czasu do czasu mieszając, gotujemy 20 minut.
Krok 3
Na koniec dodajemy starty parmezan, natkę pietruszki, przyprawiamy sosem sojowym oraz pieprzem, mieszamy i od razu podajemy.
ID przepisu: 915
Przepis w PDF
Dziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej