
34 od 276
Ramen z wędzonym łososiem, batatami i bakłażanem
Zdrowy, aromatyczny i po prostu pyszny - ramen z wędzonym łososiem to doskonały pomysł na sycący obiad w azjatyckim stylu.
Naturalnie warzony sos sojowy
Olej z prażonych nasion sezamu
Zupy
Dania główne
Ryba
Kluski
Kuchnia azjatycka

Całkowity czas:
30 min.
Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
20 min.
1957 kJ / 468 kcal
Tłuszcz:
13,0 g
Białko:
20,8 g
Tłuszcze nasycone:
67,4 g
Składniki na 2 porcj(e/i)
- 250 g batatów (lub 200 g pulpy z dyni)
- 150 g bakłażana
- 1 łyżka oleju z prażonych nasion sezamu Kikkoman
- 2-3 łyżki naturalnie warzonego sosu sojowego Kikkoman
- 100 g makaronu ramen (lub makaronu wstążek)
- 3-4 łyżki bazy do zupy ramen Kikkoman
- 540 ml wody
- 100 g wędzonego łososia
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 2-3 dymki
Przygotowanie:
- Obrane bataty i bakłażana pokrój w kostkę. Smaż na rozgrzanym oleju sezamowym przez 5-10 minut. Dopraw naturalnie warzonym sosem sojowym Kikkoman. Makaron przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
- Zagotuj ok. 540 ml wody i wymieszaj z bazą do zupy ramen Kikkoman. Przelej do 2 misek. Dodaj ugotowany makaron.
- Bataty i bakłażana ułóż na wierzchu. Udekoruj wędzonym łososiem, pietruszką i krążkami dymki. Podawaj.
Produkty stosowane w tym przepisie
Całkowity czas:
30 min.
Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
20 min.
1957 kJ / 468 kcal
Tłuszcz:
13,0 g
Białko:
20,8 g
Tłuszcze nasycone:
67,4 g
Składniki na 2 porcj(e/i)
- 250 g batatów (lub 200 g pulpy z dyni)
- 150 g bakłażana
- 1 łyżka oleju z prażonych nasion sezamu Kikkoman
- 2-3 łyżki naturalnie warzonego sosu sojowego Kikkoman
- 100 g makaronu ramen (lub makaronu wstążek)
- 3-4 łyżki bazy do zupy ramen Kikkoman
- 540 ml wody
- 100 g wędzonego łososia
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 2-3 dymki