Ramen z wędzonym łososiem, batatami i bakłażanem
Wyszukiwanie
Filtr
Ramen z wędzonym łososiem, batatami i bakłażanem
Bookmark
34 od 276

Ramen z wędzonym łososiem, batatami i bakłażanem

Zdrowy, aromatyczny i po prostu pyszny - ramen z wędzonym łososiem to doskonały pomysł na sycący obiad w azjatyckim stylu.

Ramen z wędzonym łososiem, batatami i bakłażanem
Całkowity czas: 30 min.
Czas przygotowania: 10 min.
Czas gotowania: 20 min.
1957 kJ / 468 kcal
Tłuszcz: 13,0 g
Białko: 20,8 g
Tłuszcze nasycone: 67,4 g

Składniki na 2 porcj(e/i)

Przygotowanie:

  1. Obrane bataty i bakłażana pokrój w kostkę. Smaż na rozgrzanym oleju sezamowym przez 5-10 minut. Dopraw naturalnie warzonym sosem sojowym Kikkoman. Makaron przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. Zagotuj ok. 540 ml wody i wymieszaj z bazą do zupy ramen Kikkoman. Przelej do 2 misek. Dodaj ugotowany makaron.
  3. Bataty i bakłażana ułóż na wierzchu. Udekoruj wędzonym łososiem, pietruszką i krążkami dymki. Podawaj.
Całkowity czas: 30 min.
Czas przygotowania: 10 min.
Czas gotowania: 20 min.
1957 kJ / 468 kcal
Tłuszcz: 13,0 g
Białko: 20,8 g
Tłuszcze nasycone: 67,4 g

Składniki na 2 porcj(e/i)