Ramen z kaczką teriyaki

Czas ogółem 30 min
10 min Czas przygotowania
20 min Czas gotowania

Wyrafinowany w smaku, prosty w przygotowaniu. Taki właśnie jest ramen z filetem z piersi kaczki teriyaki!

Składniki

2 porcj(e/i)
250 g
filetu z piersi kaczki
1 
kawałek imbiru, ok. 1 cm
1 ½ łyżki
200 g
zielonej fasolki szparagowej
100 g
makaronu ramen (alternatywnie linguine lub spaghetti)
540 ml
wody
80 g
świeżych kiełków lucerny
Wartości odżywcze (na porcję) 2292 kJ  /  548 kcal
28,2 g Tłuszcz
31,9 g Białko
39,9 g Węglowodany

Przygotowanie

Krok 1

Smaż pierś z kaczki z posiekanym imbirem na rozgrzanym oleju sezamowym przez 3-5 minut z każdej strony. Zdejmij z patelni i posmaruj marynatą Teriyaki Kikkoman. Piecz w piekarniku nagrzanym do 200°C przez 15-20 minut.

Krok 2

Fasolkę szparagową gotuj ok. 10 minut.

Krok 3

Makaron przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Krok 4

Zagotuj 540 ml wody i wymieszaj z bazą do zupy ramen Kikkoman. Przelej do 2 misek.

Wskazówka

W wersji wegetariańskiej kaczkę możesz zastąpić tofu.

ID przepisu: 1105

Przepis w PDF

Dziękujemy za opinię!

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

Smaż pierś z kaczki z posiekanym imbirem na rozgrzanym oleju sezamowym przez 3-5 minut z każdej strony. Zdejmij z patelni i posmaruj marynatą Teriyaki Kikkoman. Piecz w piekarniku nagrzanym do 200°C przez 15-20 minut.

Fasolkę szparagową gotuj ok. 10 minut.

Makaron przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Zagotuj 540 ml wody i wymieszaj z bazą do zupy ramen Kikkoman. Przelej do 2 misek.

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Dziękujemy za opinię!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

01
02
03
04

Nie obchodź się smakiem!

Zapisz się na regularną porcję pysznych inspiracji!
Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nic kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.