Racuszki z tempury z tuńczykiem i kukurydzą

Składniki

4 porcj(e/i)
1 
puszka (180g) Tuńczyk w zalewie
100 g
Kukurydza
1 kawałek
Mała cebula
 ½ łyżeczka
Bulion rybny dashi albo bulion
70 g
Mąka pszenna
1 kawałek
Żółtko jajka
100 ml
Zimna woda

Na sos Aurora w japońskim stylu

100 g
Ketchup
100 g
Majonez
5 ml
Sok z cytryny
kilka kropel TABASCO® Pepper Sauce

Przygotowanie

Krok 1

Posiekaj drobno cebulę i oprósz mąką. Odsącz dobrze tuńczyka i kukurydzę. Wymieszaj wodę i żółtko w misce, dodaj mąkę i znów wymieszaj. Dodaj cebulę, tuńczyka i kukurydzę i dobrze wymieszaj wszystkie składniki. Formuj łyżką małe placuszki i smaż na gorącym oleju (170°C).

Krok 2

Podawaj z sosem Aurora na japoński styl lub dipem majonezowym. 

Wskazówka

Nasze Japaski zostały zaprojektowane jako tapas w stylu japońskim. Wystarczy podwoićilośćkażdego składnika i można podawaćowoce palcowe jako danie główne.

ID przepisu: 177

Przepis w PDF

Dziękujemy za opinię!

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

Posiekaj drobno cebulę i oprósz mąką. Odsącz dobrze tuńczyka i kukurydzę. Wymieszaj wodę i żółtko w misce, dodaj mąkę i znów wymieszaj. Dodaj cebulę, tuńczyka i kukurydzę i dobrze wymieszaj wszystkie składniki. Formuj łyżką małe placuszki i smaż na gorącym oleju (170°C).

Podawaj z sosem Aurora na japoński styl lub dipem majonezowym. 

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Dziękujemy za opinię!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

01
02

Nie obchodź się smakiem!

Zapisz się na regularną porcję pysznych inspiracji!
Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nic kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.