Racuszki z tempury z tuńczykiem i kukurydzą
Wyszukiwanie
Filtr
Racuszki z tempury z tuńczykiem i kukurydzą
Bookmark
37 od 78

Racuszki z tempury z tuńczykiem i kukurydzą

Racuszki z tempury z tuńczykiem i kukurydzą

Składniki dla 4 porcja / porcje

Na racuszki:

  • 1 puszka (180g) Tuńczyk w zalewie
  • 100 g Kukurydza
  • 1 szt. Mała cebula
  • ½ łyżeczki Bulion rybny dashi albo bulion
  • 70 g Mąka pszenna
  • 1 szt. Żółtko jajka
  • 100 ml Zimna woda

Na sos Aurora w japońskim stylu:

przygotowanie

Posiekaj drobno cebulę i oprósz mąką. Odsącz dobrze tuńczyka i kukurydzę. Wymieszaj wodę i żółtko w misce, dodaj mąkę i znów wymieszaj. Dodaj cebulę, tuńczyka i kukurydzę i dobrze wymieszaj wszystkie składniki. Formuj łyżką małe placuszki i smaż na gorącym oleju (170°C).

Podawaj z sosem Aurora na japoński styl lub dipem majonezowym. 

Produkty stosowane w tym przepisie

Składniki dla 4 porcja / porcje

Na racuszki:

  • 1 puszka (180g) Tuńczyk w zalewie
  • 100 g Kukurydza
  • 1 szt. Mała cebula
  • ½ łyżeczki Bulion rybny dashi albo bulion
  • 70 g Mąka pszenna
  • 1 szt. Żółtko jajka
  • 100 ml Zimna woda

Na sos Aurora w japońskim stylu: