Pstrąg tęczowy z koperkiem i porem

Czas ogółem 35 min
35 min Czas gotowania

Pstrąg nadziany porem doprawionym koperkiem i marynatą teriyaki to świetny sposób na zdrowie i sycące obiadowe danie z grilla.

Składniki

2 porcj(e/i)
2 
pstrągi tęczowe patroszone

Nadzienie

1 
por
1 łyżka
oleju rzepakowego
 ½ pęczek
świeżego koperku

Dodatkowo

150 g
Bagietka
Wartości odżywcze (na porcję) 2068 kJ  /  494 kcal
29 g Tłuszcz
49 g Białko
8 g Węglowodany

Przygotowanie

Krok 1

Pora kroimy w plasterki. Mieszamy go z posiekanym koperkiem, marynatą Teriyaki i olejem.

Krok 2

Umytą rybę nadziewamy doprawionym porem.

Krok 3

Ryby grillujemy je z obu stron na rozgrzanej patelni.

Krok 4

Podajemy ze świeżą bagietką.

ID przepisu: 1018

Przepis w PDF

Dziękujemy za opinię!

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

Pora kroimy w plasterki. Mieszamy go z posiekanym koperkiem, marynatą Teriyaki i olejem.

Umytą rybę nadziewamy doprawionym porem.

Ryby grillujemy je z obu stron na rozgrzanej patelni.

Podajemy ze świeżą bagietką.

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Dziękujemy za opinię!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

01
02
03
04

Nie obchodź się smakiem!

Zapisz się na regularną porcję pysznych inspiracji!
Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nic kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.