Pstrąg łososiowy z pesto

Czas ogółem 25 min
25 min Czas przygotowania

Pstrąg łososiowy doprawiony aromatycznymi ziołami to ryba, która idealnie nadaje się do grillowania. Podany z pesto pietruszkowo-bazyliowym zyskuje jeszcze więcej smaku i soczystości.

Składniki

2 porcj(e/i)
400 g
filetów z pstrąga łososiowego
1 łyżka
posiekanej natki pietruszki
1 łyżka
posiekanej bazylii

Pesto

3 łyżki
olivenolie (30 g)
1 pęczek
bazylii (15 g liści)
1 pęczek
natki pietruszki (liście 10 g)
1 łyżeczka
soku z cytryny
2 łyżki
siekany szczypiorek
Wartości odżywcze (na porcję) 1917 kJ  /  458 kcal
33 g Tłuszcz
38 g Białko
1 g Węglowodany

Przygotowanie

Krok 1

Umytą rybę nacieramy posiekanymi ziołami.

Krok 2

Grillujemy ją z obu stron na rozgrzanej patelni.

Krok 3

W tym czasie oliwę miksujemy z sosem sojowym, sokiem z cytryny i ziołami.

Krok 4

Rybę podajemy z gotowym pesto i pieczywem.

ID przepisu: 1015

Przepis w PDF

Dziękujemy za opinię!

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

Umytą rybę nacieramy posiekanymi ziołami.

Grillujemy ją z obu stron na rozgrzanej patelni.

W tym czasie oliwę miksujemy z sosem sojowym, sokiem z cytryny i ziołami.

Rybę podajemy z gotowym pesto i pieczywem.

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Dziękujemy za opinię!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

01
02
03
04

Nie obchodź się smakiem!

Zapisz się na regularną porcję pysznych inspiracji!
Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nic kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.