Wyszukiwanie
Filtr
Przegrzebki z carpaccio z buraków i mozzarelli
Bookmark
32 od 302

Przegrzebki z carpaccio z buraków i mozzarelli

Przegrzebki z carpaccio z buraków i mozzarelli
Całkowity czas 25 min.
Czas przygotowania: 25 min.
1488 kJ / 355 kcal
Tłuszcz: 22.9 g
Białko: 19.7 g
Węglowodany: 16.9 g

Składniki dla 4 porcja / porcje

przygotowanie

  1. Umyj przegrzebki, osusz i zamarynuj w 2 łyżkach marynaty Teriyaki. Odcedź sery mozzarella. Ser i buraki pokrój w cienkie plasterki i ułóż w wachlarz na półmisku.
  2. Przygotuj sos winegret. Zmieszaj resztę marynaty Teriyaki, ocet, miód i 3 łyżki oleju. Dopraw pieprzem.
  3. Smaż przegrzebki przez ok. 5 minut na pozostałym oleju. Wytnij rzeżuchę. Skrop dressingiem mozzarellę i buraki. Ułóż przegrzebki na wierzchu, posyp rzeżuchą i podawaj. Do tego dania świetnie pasuje świeży wiejski chleb. Jako dodatkową przyprawę dla chętnych, postaw na stole butelkę marynaty Teriyaki.
Całkowity czas 25 min.
Czas przygotowania: 25 min.
1488 kJ / 355 kcal
Tłuszcz: 22.9 g
Białko: 19.7 g
Węglowodany: 16.9 g

Składniki dla 4 porcja / porcje