Prosta marynata teriyaki

4 1 Oceny
Czas ogółem 35 min
5 min Czas przygotowania
30 min Czas marynowania

The easiest ever BBQ marinade recipe! Try it with chicken or your favourite meat, fish or vegetable.

Składniki

25 g
czosnku przeciśniętego przez praskę
1 łyżeczka
zmielonego czarnego pieprzu
100 ml
oleju
Wartości odżywcze (na porcję) 4792 kJ  /  1142 kcal
100 g Tłuszcz
15,5 g Białko
45 g Węglowodany

Przygotowanie

Krok 1

Umieść składniki w robocie kuchennym i zmiksuj na gładką masę. Marynata doskonale pasuje do każdego rodzaju mięsa.

Krok 2

Odstaw do zamarynowania na kilka godzin lub na noc - w zależności od mięsa (wieprzowina i wołowina marynują się dłużej niż kurczak).

ID przepisu: 1133

Przepis w PDF

Dziękujemy za opinię!

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

Umieść składniki w robocie kuchennym i zmiksuj na gładką masę. Marynata doskonale pasuje do każdego rodzaju mięsa.

Odstaw do zamarynowania na kilka godzin lub na noc - w zależności od mięsa (wieprzowina i wołowina marynują się dłużej niż kurczak).

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Dziękujemy za opinię!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

01
02

Nie obchodź się smakiem!

Zapisz się na regularną porcję pysznych inspiracji!
Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nic kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.