
3 od 28
Pomidorowy dip z Ponzu
Cytrusowy sos sojowy Ponzu
Marynaty, sosy i dipy
Warzywa
Kuchnia meksykańska
Przepisy wegetariańskie
Przekąski
Wiosna
Lato
Jesień
Zima

Całkowity czas:
5 min.
Czas przygotowania:
5 min.
601 kJ / 143 kcal
Tłuszcz:
0.2 g
Białko:
4.2 g
Węglowodany:
25.6 g
Składniki na 4 porcj(e/i)
- 3 czerwone i 3 żółte pomidorki koktajlowe
- 25 g przecieru pomidorowego
- 100 ml Cytrusowy sos sojowy Ponzu
Przygotowanie:
Pomidorki umyć i pokroić w bardzo drobną kostkę. Wymieszać z przecierem pomidorowym i Ponzu, rozgniatając je przy użyciu widelca. Wedle uznania doprawić solą i pieprzem. Podawać jako dip do przekąsek albo salsę do dań z grilla.
Produkty stosowane w tym przepisie
Całkowity czas:
5 min.
Czas przygotowania:
5 min.
601 kJ / 143 kcal
Tłuszcz:
0.2 g
Białko:
4.2 g
Węglowodany:
25.6 g
Składniki na 4 porcj(e/i)
- 3 czerwone i 3 żółte pomidorki koktajlowe
- 25 g przecieru pomidorowego
- 100 ml Cytrusowy sos sojowy Ponzu