Poke bowl z cytrusowym czarnym ryżem i łososiem
Przygotowanie
Krok 1
Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedzić i dodać 60-80 ml cytrusowego sosu sojowego Ponzu Kikkoman.
Krok 2
Na patelni rozgrzać oliwę. Podsmażyć kawałki łososia z każdej strony. Polać cytrusowym sosem sojowym Ponzu Kikkoman (ok. 2-3 łyżeczki sosu na każdy kawałek łososia). Smażyć jeszcze ok. 1 minutę.
Krok 3
Kapustę poszatkować, lekko osolić i skropić sokiem z limonki.
Krok 4
W międzyczasie umyć szparagi i pozbawić je twardych końcówek. Na patelni rozgrzać 10 g masła i smażyć na nim szparagi przez minutę. Dodać 40 ml cytrusowego sosu sojowego Ponzu Kikkoman i smażyć jeszcze kilka minut.
Krok 5
Groszek ugotować w lekko osolonej wodzie.
Krok 6
Rzodkiewki przekroić na pół i podsmażyć na 10 g masła. Pomidorki koktajlowe pokroić na połówki.
Krok 7
Na talerzu ułożyć ryż, dodać kapustę, groszek, szparagi, łososia, rzodkiewki oraz pomidorki.
ID przepisu: 1004
Przepis w PDF
Dziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej