
35 od 276
Pikantny ramen kimchi z wieprzowiną
Ten ramen praktycznie robi się sam - wszystko dzięki pikantnemu sosowi z papryką chili do Kimchi Kikkoman oraz bazie do zupy ramen Kikkoman. Dopasuj stopień ostrości do swoich upodobań i ciesz się chrupiącym dodatkiem kimchi.
Pikantnego sosu chili do kimchi Kikkoman
Naturalnie warzony sos sojowy
Olej z prażonych nasion sezamu
Zupy
Dania główne
Mięso
Kluski
Kuchnia azjatycka

Całkowity czas:
30 min.
Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
20 min.
2573 kJ / 614 kcal
Tłuszcz:
20,3 g
Białko:
29,1 g
Węglowodany:
71,7 g
Tłuszcze nasycone:
20,3 g
Składniki na 2 porcj(e/i)
- 80 g wieprzowiny (lub dowolnego innego mięsa)
- 1/2 cebuli
- 150 g kimchi (możesz je przygotować z pikantnym sosem z papryką chili do Kimchi Kikkoman Przygotowanie: Patrz tutaj)
- 1 łyżka oleju z prażonych nasion sezamu Kikkoman
- 2 łyżki stołowe naturalnie warzonego sosu sojowego Kikkoman
- 120 g szpinaku
- 2 jajka na twardo
- 60 g dymki
- 200 g makaronu ramen
Na zupę ramen kimchi:
- 30 ml bazy do zupy ramen Kikkoman
- 60 ml pikantnego sosu z papryką chili do Kimchi Kikkoman
- 420 ml wody
- trochę płatków chili
Przygotowanie:
- Kimchi według zgodnie z przepisem.
- Wieprzowinę, kimchi i cebulę podmsaż na oleju z prażonych nasion sezamu Kikkoman. Dopraw naturalnie warzonym sosem sojowym Kikkoman.
- Szpinak ugotuj.
- Jajka na twardo przygotuj tak, jak lubisz.
- Dymkę pokrój na małe krążki.
- Makaron przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
- Zagotuj ok. 420 ml wody i wymieszaj z 30 ml bazy do zupy ramen Kikkoman i 60 ml pikantnego sosu z papryką chili do Kimchi Kikkoman.
- Zupę przelej do 2 misek. Makaron odcedź i dodaj do zupy.
- Smażoną wieprzowinę kimchi i gotowany szpinak ułóż na makaronie. Udekoruj jajkami i dymką.
- Posyp płatkami chili.
Produkty stosowane w tym przepisie
Całkowity czas:
30 min.
Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
20 min.
2573 kJ / 614 kcal
Tłuszcz:
20,3 g
Białko:
29,1 g
Węglowodany:
71,7 g
Tłuszcze nasycone:
20,3 g
Składniki na 2 porcj(e/i)
- 80 g wieprzowiny (lub dowolnego innego mięsa)
- 1/2 cebuli
- 150 g kimchi (możesz je przygotować z pikantnym sosem z papryką chili do Kimchi Kikkoman Przygotowanie: Patrz tutaj)
- 1 łyżka oleju z prażonych nasion sezamu Kikkoman
- 2 łyżki stołowe naturalnie warzonego sosu sojowego Kikkoman
- 120 g szpinaku
- 2 jajka na twardo
- 60 g dymki
- 200 g makaronu ramen
Na zupę ramen kimchi:
- 30 ml bazy do zupy ramen Kikkoman
- 60 ml pikantnego sosu z papryką chili do Kimchi Kikkoman
- 420 ml wody
- trochę płatków chili