Wyszukiwanie
Filtr
Pikantny ramen kimchi z wieprzowiną
Bookmark
35 od 276

Pikantny ramen kimchi z wieprzowiną

Ten ramen praktycznie robi się sam - wszystko dzięki pikantnemu sosowi z papryką chili do Kimchi Kikkoman oraz bazie do zupy ramen Kikkoman. Dopasuj stopień ostrości do swoich upodobań i ciesz się chrupiącym dodatkiem kimchi.

Pikantny ramen kimchi z wieprzowiną
Całkowity czas: 30 min.
Czas przygotowania: 10 min.
Czas gotowania: 20 min.
2573 kJ / 614 kcal
Tłuszcz: 20,3 g
Białko: 29,1 g
Węglowodany: 71,7 g
Tłuszcze nasycone: 20,3 g

Składniki na 2 porcj(e/i)

Na zupę ramen kimchi:

Przygotowanie:

  1. Kimchi według zgodnie z przepisem.
  2. Wieprzowinę, kimchi i cebulę podmsaż na oleju z prażonych nasion sezamu Kikkoman. Dopraw naturalnie warzonym sosem sojowym Kikkoman.
  3. Szpinak ugotuj.
  4. Jajka na twardo przygotuj tak, jak lubisz.
  5. Dymkę pokrój na małe krążki.
  6. Makaron przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  7. Zagotuj ok. 420 ml wody i wymieszaj z 30 ml bazy do zupy ramen Kikkoman i 60 ml pikantnego sosu z papryką chili do Kimchi Kikkoman.
  8. Zupę przelej do 2 misek. Makaron odcedź i dodaj do zupy.
  9. Smażoną wieprzowinę kimchi i gotowany szpinak ułóż na makaronie. Udekoruj jajkami i dymką.
  10. Posyp płatkami chili.
Całkowity czas: 30 min.
Czas przygotowania: 10 min.
Czas gotowania: 20 min.
2573 kJ / 614 kcal
Tłuszcz: 20,3 g
Białko: 29,1 g
Węglowodany: 71,7 g
Tłuszcze nasycone: 20,3 g

Składniki na 2 porcj(e/i)

Na zupę ramen kimchi: