Wyszukiwanie
Filtr
Pikantna zupa fasolowa z chorizo
Bookmark
22 od 428

Pikantna zupa fasolowa z chorizo

Pożywna i sycąca zupa z tego przepisu inspirowana jest smakami kuchni meksykańskiej. Chorizo i papryka dodają jej ciepłego, wędzonego aromatu, a tortilla idealnie nadaje się do maczania.

Pikantna zupa fasolowa z chorizo
Całkowity czas 20 min.
Czas przygotowania: 5 min.
czas gotowania 15 min.
3345 kJ / 799 kcal
Tłuszcz: 37,2 g
Białko: 41,3 g
Węglowodany: 76,8 g

Składniki dla 2 porcji

Dodatkowo:

  • 1 awokado
  • 30 g sera cheddar
  • 2 małe tortille (60 g)

przygotowanie

  1. Cebulę i paprykę pokrój w kostkę. Chorizo pokrój w plasterki. Podsmaż w rondlu na oliwie. Gdy cebula się zeszkli, a chorizo przyrumieni, dodaj przyprawy, drobno posiekany czosnek oraz odsączoną i przepłukaną fasolę.
  2. Wlej bulion i passatę pomidorową. Dopraw sosem sojowym Kikkoman (lub Ponzu Kikkoman) i kolendrą. Gotuj przez 15 minut. Po tym czasie do pojemnika blendera przelej 1/3 zupy (bez kawałków chorizo) i zmiksuj. Przelej z powrotem do rondla i dokładnie wymieszaj.
  3. Tortille pokrój w trójkąty i stostuj na suchej patelni.
  4. Zupę podawaj z pokrojonym awokado, startym serem cheddar i kawałkami tortilli.

Produkty stosowane w tym przepisie

Całkowity czas 20 min.
Czas przygotowania: 5 min.
czas gotowania 15 min.
3345 kJ / 799 kcal
Tłuszcz: 37,2 g
Białko: 41,3 g
Węglowodany: 76,8 g

Składniki dla 2 porcji

Dodatkowo:

  • 1 awokado
  • 30 g sera cheddar
  • 2 małe tortille (60 g)