Pikantna marynata jogurtowa

Czas ogółem 35 min
5 min Czas przygotowania
30 min Czas marynowania

Aromatyczna, lekko pikantna marynata z tego przepisu idealnie nadaje się do zmiękczania mięsa i ryb na grilla.

Składniki

1 porcj(e/i)
120 g
miodu
25 g
startego imbiru
200 g
startej cebuli
20 g
curry w proszku
400 g
jogurtu naturalnego
Wartości odżywcze (na porcję) 3252 kJ  /  775 kcal
6,3 g Tłuszcz
37,5 g Białko
139,3 g Węglowodany

Przygotowanie

Krok 1

Wymieszaj wszystkie składniki. Marynata doskonale pasuje do każdego rodzaju mięsa.

Krok 2

Odstaw do zamarynowania na kilka godzin lub na noc - w zależności od mięsa (wieprzowina i wołowina marynują się dłużej niż kurczak).

ID przepisu: 1131

Przepis w PDF

Dziękujemy za opinię!

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

Wymieszaj wszystkie składniki. Marynata doskonale pasuje do każdego rodzaju mięsa.

Odstaw do zamarynowania na kilka godzin lub na noc - w zależności od mięsa (wieprzowina i wołowina marynują się dłużej niż kurczak).

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Dziękujemy za opinię!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

01
02

Nie obchodź się smakiem!

Zapisz się na regularną porcję pysznych inspiracji!
Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nic kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.