Pierś z kurczaka ze smażonym ananasem
Wyszukiwanie
Filtr
Pierś z kurczaka ze smażonym ananasem
Bookmark
35 od 451

Pierś z kurczaka ze smażonym ananasem

Pierś z kurczaka ze smażonym ananasem

Składniki

Dodatki

Przygotowanie:

Na patelni rozgrzać cytrusowy sos sojowy Ponzu, dodać pierś z kurczaka i regularnie obracając dusić ok. 10-12 minut, aż sos uzyska kremową konsystencję. Ananasa obrać i pokroić najpierw w plastry o grubości 1 cm, a następnie w małe kawałki. Cebulę obrać i posiekać. Na drugiej patelni rozgrzać oliwę, dodać cebulę i podsmażać przez 2 minuty.

Dodać cytrusowy sos sojowy Ponzu i całość zagotować. Dodać starty imbir oraz kawałki ananasa i mieszając gotować 10 minut. Dodać ryż i gałązki mięty, wymieszać, zagotować i po minucie gotowania zdjąć z ognia. Sposób podania: usmażonego kurczaka pokroić w ukośne plastry i podawać z ryżem i ananasem.

Produkty stosowane w tym przepisie

Składniki

Dodatki