Pieczony kalafior

5 2 Oceny
Czas ogółem 30 min
15 min Czas przygotowania
15 min Czas gotowania

Pyszny i pikantny - szybki kalafior prosto z piekarnika to danie, którego przyrządzanie jest tak samo przyjemne, jak jego jedzenie.

Składniki

4 porcj(e/i)
1 
kalafior
50 g
oleju rzepakowego
1 
ząbek czosnku, drobno posiekany
 ½ łyżeczka
kminku
1 łyżeczka
słodkiej papryki
1 łyżeczka
syropu klonowego
1 szczypta
pieprzu cayenne
Wartości odżywcze (na porcję) 617 kJ  /  148 kcal
12,5 g Tłuszcz
4 g Białko
4,2 g Węglowodany

Przygotowanie

Krok 1

Kalafiora umyj i osusz. Usuń wszystkie liście z wyjątkiem kilku blisko główki.

Krok 2

Zamarynuj kalafiora w misce z olejem rzepakowym, czosnkiem, kminkiem, papryką, syropem klonowym, pieprzem cayenne i sosem sojowym Kikkoman.

Krok 3

Ułóż kalafiora w całości na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w temperaturze 180°C przez ok. 15 minut.

ID przepisu: 1066

Przepis w PDF

Dziękujemy za opinię!

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

Kalafiora umyj i osusz. Usuń wszystkie liście z wyjątkiem kilku blisko główki.

Zamarynuj kalafiora w misce z olejem rzepakowym, czosnkiem, kminkiem, papryką, syropem klonowym, pieprzem cayenne i sosem sojowym Kikkoman.

Ułóż kalafiora w całości na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w temperaturze 180°C przez ok. 15 minut.

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Dziękujemy za opinię!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

01
02
03

Nie obchodź się smakiem!

Zapisz się na regularną porcję pysznych inspiracji!
Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nic kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.