
Pieczarki faszerowane szpinakiem
Pieczarki z grilla faszerowane szpinakiem to pyszna potrawa wegetariańska. Kikkoman pokaże Ci dzisiaj, jak przygotować to klasyczne wegetariańskie danie na grillu z dodatkiem sosu sojowego.

Składniki dla 4 porcji
- 8 dużych pieczarek
- 50 g szpinaku liściowego
- 1 czerwona papryka
- 1 czerwona cebula
- 1 łyżka masła
- 2 łyżki sosu sojowego Kikkoman
- świeżo zmielony biały pieprz
- 75 g serka kremowego z ziołami
Akcesoria:
- drewniana deska do grillowania
przygotowanie
- Oczyść pieczarki (nie myj ich). Wykręć trzonki i drobno posiekaj, odłóż kapelusze na bok. Umyj szpinak i drobno posiekaj, umyj paprykę i pokrój w małą kostkę. Obierz i drobno posiekaj cebulę.
- Rozpuść masło na patelni na gorącym grillu i przyrumień na nim cebulę. Dodaj trzonki pieczarek, szpinak, pokrojoną w kostkę paprykę i wymieszaj. Zalej sosem sojowym Kikkoman i dopraw pieprzem.
- Poczekaj, aż warzywa nieco ostygną, a następnie dodaj serek kremowy. Ponownie dopraw pieprzem. Napełnij kapelusze pieczarek warzywami.
- Grilluj pieczarki metodą pośrednią 10–15 minut (w zależności od wielkości), ewentualnie użyj deski do grillowania.
Produkty stosowane w tym przepisie
Składniki dla 4 porcji
- 8 dużych pieczarek
- 50 g szpinaku liściowego
- 1 czerwona papryka
- 1 czerwona cebula
- 1 łyżka masła
- 2 łyżki sosu sojowego Kikkoman
- świeżo zmielony biały pieprz
- 75 g serka kremowego z ziołami
Akcesoria:
- drewniana deska do grillowania