Pieczarki faszerowane szpinakiem
Wyszukiwanie
Filtr
Pieczarki faszerowane szpinakiem
Bookmark
4 od 392

Pieczarki faszerowane szpinakiem

Pieczarki z grilla faszerowane szpinakiem to pyszna potrawa wegetariańska. Kikkoman pokaże Ci dzisiaj, jak przygotować to klasyczne wegetariańskie danie na grillu z dodatkiem sosu sojowego.

Pieczarki faszerowane szpinakiem
Całkowity czas 40 min.
Czas przygotowania: 25 min.
czas gotowania 15 min.
670 kJ / 160 kcal
Tłuszcz: 9 g
Białko: 14 g
Węglowodany: 6 g

Składniki dla 4 porcji

  • 8 dużych pieczarek
  • 50 g szpinaku liściowego
  • 1 czerwona papryka
  • 1 czerwona cebula
  • 1 łyżka masła
  • 2 łyżki sosu sojowego Kikkoman
  • świeżo zmielony biały pieprz
  • 75 g serka kremowego z ziołami

Akcesoria:

  • drewniana deska do grillowania

przygotowanie

  1. Oczyść pieczarki (nie myj ich). Wykręć trzonki i drobno posiekaj, odłóż kapelusze na bok. Umyj szpinak i drobno posiekaj, umyj paprykę i pokrój w małą kostkę. Obierz i drobno posiekaj cebulę. 
  2. Rozpuść masło na patelni na gorącym grillu i przyrumień na nim cebulę. Dodaj trzonki pieczarek, szpinak, pokrojoną w kostkę paprykę i wymieszaj. Zalej sosem sojowym Kikkoman i dopraw pieprzem.
  3. Poczekaj, aż warzywa nieco ostygną, a następnie dodaj serek kremowy. Ponownie dopraw pieprzem. Napełnij kapelusze pieczarek warzywami.
  4. Grilluj pieczarki metodą pośrednią 10–15 minut (w zależności od wielkości), ewentualnie użyj deski do grillowania.

Produkty stosowane w tym przepisie

Całkowity czas 40 min.
Czas przygotowania: 25 min.
czas gotowania 15 min.
670 kJ / 160 kcal
Tłuszcz: 9 g
Białko: 14 g
Węglowodany: 6 g

Składniki dla 4 porcji

  • 8 dużych pieczarek
  • 50 g szpinaku liściowego
  • 1 czerwona papryka
  • 1 czerwona cebula
  • 1 łyżka masła
  • 2 łyżki sosu sojowego Kikkoman
  • świeżo zmielony biały pieprz
  • 75 g serka kremowego z ziołami

Akcesoria:

  • drewniana deska do grillowania