Pełnoziarniste pankejki z łososiem, twarogiem i ogórkiem

Czas ogółem 20 min
5 min Czas przygotowania
15 min Czas gotowania

Puszyste pankejki z wędzonym łososiem są proste w przygotowaniu, ale wysublimowane w smaku. Rozpocznij dzień śniadaniem w iście skandynawskim stylu!

Składniki

2 porcj(e/i)
100 g
mąki orkiszowej pełnoziarnistej
35 g
mąki jaglanej
1 łyżeczka
proszku do pieczenia
220 ml
kefiru
2 
jajka

Dodatkowo:

100 g
wędzonego łososia
150 g
twarożku
1 
zielony ogórek
1 łyżeczka
świeżego koperku
Wartości odżywcze (na porcję) 2445 kJ  /  584 kcal
25,1 g Tłuszcz
39,6 g Białko
50,0 g Węglowodany

Przygotowanie

Krok 1

Składniki na pankejki dokładnie wymieszaj.

Krok 2

Na rozgrzaną patelnię natłuszczoną odrobiną oleju sezamowego nałóż po łyżce masy, formując pankejki. Przewróć pankejki na drugą stronę, kiedy zauważysz na ich powierzchni bąbelki.

Krok 3

Pankejki podawaj z twarożkiem, plasterkami łososia i ogórka. Posyp koperkiem lub innym ziołami, które lubisz.

ID przepisu: 1099

Przepis w PDF

Dziękujemy za opinię!

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

Składniki na pankejki dokładnie wymieszaj.

Na rozgrzaną patelnię natłuszczoną odrobiną oleju sezamowego nałóż po łyżce masy, formując pankejki. Przewróć pankejki na drugą stronę, kiedy zauważysz na ich powierzchni bąbelki.

Pankejki podawaj z twarożkiem, plasterkami łososia i ogórka. Posyp koperkiem lub innym ziołami, które lubisz.

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Dziękujemy za opinię!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

01
02
03

Nie obchodź się smakiem!

Zapisz się na regularną porcję pysznych inspiracji!
Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nic kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.