Omlet z pieczarkami, jarmużem i fetą
Śniadanie czy brunch, ten wegetariański omlet zawsze ci się uda. Dodatek pieczarek z ziołami i jarmużu z fetą to przepis na pyszny, dobrze zbilansowany posiłek.
Przygotowanie
Krok 1
Pieczarki pokrój w plasterki. Podsmażaj je na maśle, aż zyskają złocistobrązowy kolor. Dopraw sosem sojowym, pieprzem i 1 łyżką posiekanego szczypiorku.
Krok 2
Jajka porządnie roztrzep. Dopraw sosem sojowym i pieprzem.
Krok 3
Rozpuść masło na patelni. Wlej jajka i smaż na małym ogniu pod przykryciem, aż góra się zetnie. Gotowego omleta przełóż na talerz.
Krok 4
Omleta podawaj z pieczarkami i jarmużem wymieszanym z fetą i oliwą. Całość skrop sokiem z cytryny, posyp resztą szczypiorku i serwuj z dodatkiem chleba.
ID przepisu: 1096
Przepis w PDF
Dziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej