Omlet z pieczarkami, jarmużem i fetą
Wyszukiwanie
Filtr
Omlet z pieczarkami, jarmużem i fetą
Bookmark
16 od 276

Omlet z pieczarkami, jarmużem i fetą

Śniadanie czy brunch, ten wegetariański omlet zawsze ci się uda. Dodatek pieczarek z ziołami i jarmużu z fetą to przepis na pyszny, dobrze zbilansowany posiłek.

Omlet z pieczarkami, jarmużem i fetą
Całkowity czas: 15 min.
Czas przygotowania: 10 min.
Czas gotowania: 5 min.
2112 kJ / 505 kcal
Tłuszcz: 30,7 g
Białko: 23,7 g
Węglowodany: 34,9 g

Składniki na 2 porcj(e/i)

Dodatkowo:

  • 120 g pieczarek
  • 1 łyżeczka masła
  • 1 łyżka naturalnie warzonego sosu sojowego Kikkoman
  • ½ łyżeczki pieprzu
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 50 g jarmużu
  • 50 g sera feta
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżka oliwy
  • 4 kromki pełnoziarnistego chleba

Przygotowanie:

  1. Pieczarki pokrój w plasterki. Podsmażaj je na maśle, aż zyskają złocistobrązowy kolor. Dopraw sosem sojowym, pieprzem i 1 łyżką posiekanego szczypiorku.
  2. Jajka porządnie roztrzep. Dopraw sosem sojowym i pieprzem.
  3. Rozpuść masło na patelni. Wlej jajka i smaż na małym ogniu pod przykryciem, aż góra się zetnie. Gotowego omleta przełóż na talerz.
  4. Omleta podawaj z pieczarkami i jarmużem wymieszanym z fetą i oliwą. Całość skrop sokiem z cytryny, posyp resztą szczypiorku i serwuj z dodatkiem chleba.

Produkty stosowane w tym przepisie

Całkowity czas: 15 min.
Czas przygotowania: 10 min.
Czas gotowania: 5 min.
2112 kJ / 505 kcal
Tłuszcz: 30,7 g
Białko: 23,7 g
Węglowodany: 34,9 g

Składniki na 2 porcj(e/i)

Dodatkowo:

  • 120 g pieczarek
  • 1 łyżeczka masła
  • 1 łyżka naturalnie warzonego sosu sojowego Kikkoman
  • ½ łyżeczki pieprzu
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 50 g jarmużu
  • 50 g sera feta
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżka oliwy
  • 4 kromki pełnoziarnistego chleba