
16 od 276
Omlet z pieczarkami, jarmużem i fetą
Śniadanie czy brunch, ten wegetariański omlet zawsze ci się uda. Dodatek pieczarek z ziołami i jarmużu z fetą to przepis na pyszny, dobrze zbilansowany posiłek.
Naturalnie warzony sos sojowy
Dania główne
Warzywa
Wielkanoc
Przepisy wegetariańskie
Przekąski
Czas przygotowania < 20 min

Całkowity czas:
15 min.
Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
5 min.
2112 kJ / 505 kcal
Tłuszcz:
30,7 g
Białko:
23,7 g
Węglowodany:
34,9 g
Składniki na 2 porcj(e/i)
- 3 jajka
- 1 łyżeczka masła
- 1 łyżeczka naturalnie warzonego sosu sojowego Kikkoman
- szczypta pieprzu
Dodatkowo:
- 120 g pieczarek
- 1 łyżeczka masła
- 1 łyżka naturalnie warzonego sosu sojowego Kikkoman
- ½ łyżeczki pieprzu
- 2 łyżki posiekanego szczypiorku
- 50 g jarmużu
- 50 g sera feta
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 łyżka oliwy
- 4 kromki pełnoziarnistego chleba
Przygotowanie:
- Pieczarki pokrój w plasterki. Podsmażaj je na maśle, aż zyskają złocistobrązowy kolor. Dopraw sosem sojowym, pieprzem i 1 łyżką posiekanego szczypiorku.
- Jajka porządnie roztrzep. Dopraw sosem sojowym i pieprzem.
- Rozpuść masło na patelni. Wlej jajka i smaż na małym ogniu pod przykryciem, aż góra się zetnie. Gotowego omleta przełóż na talerz.
- Omleta podawaj z pieczarkami i jarmużem wymieszanym z fetą i oliwą. Całość skrop sokiem z cytryny, posyp resztą szczypiorku i serwuj z dodatkiem chleba.
Produkty stosowane w tym przepisie
Całkowity czas:
15 min.
Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
5 min.
2112 kJ / 505 kcal
Tłuszcz:
30,7 g
Białko:
23,7 g
Węglowodany:
34,9 g
Składniki na 2 porcj(e/i)
- 3 jajka
- 1 łyżeczka masła
- 1 łyżeczka naturalnie warzonego sosu sojowego Kikkoman
- szczypta pieprzu
Dodatkowo:
- 120 g pieczarek
- 1 łyżeczka masła
- 1 łyżka naturalnie warzonego sosu sojowego Kikkoman
- ½ łyżeczki pieprzu
- 2 łyżki posiekanego szczypiorku
- 50 g jarmużu
- 50 g sera feta
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 łyżka oliwy
- 4 kromki pełnoziarnistego chleba