Wyszukiwanie
Filtr
Naleśniki szpinakowe
Bookmark
160 od 307

Naleśniki szpinakowe

Naleśniki szpinakowe
Całkowity czas 25 min.
Czas przygotowania: 25 min.
1655 kJ / 395 kcal
Tłuszcz: 26.2 g
Białko: 10.5 g
Węglowodany: 28 g

Składniki dla 4 porcja / porcje

  • 100 g mrożonego szpinaku
  • 150 ml mleka
  • 2 jajka
  • 125 g mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżki stołowe Naturalnie warzonego sosu sojowego Kikkoman
  • 1 łyżeczka cukru
  • 25 g miękkiego masła
  • Olej do smażenia naleśników
  • 150 g crème fraîche
  • 1 łyżka stołowa posiekanego szczypiorku

przygotowanie

1. Rozmroź szpinak. Umieść w blenderze z mlekiem i jajkami. Dodaj mąkę, proszek do pieczenia, 1 ½ łyżki stołowej sosu sojowego, cukier i masło. Miksuj, aż uzyskasz gładką konsystencję. Odstaw na około 30 minut.

2. Usmaż małe porcje ciasta na gorącym oleju.

3. Zmieszaj crème fraîche, szczypiorek i resztę sosu sojowego. Udekoruj naleśniki i podawaj.

Produkty stosowane w tym przepisie

Całkowity czas 25 min.
Czas przygotowania: 25 min.
1655 kJ / 395 kcal
Tłuszcz: 26.2 g
Białko: 10.5 g
Węglowodany: 28 g

Składniki dla 4 porcja / porcje

  • 100 g mrożonego szpinaku
  • 150 ml mleka
  • 2 jajka
  • 125 g mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżki stołowe Naturalnie warzonego sosu sojowego Kikkoman
  • 1 łyżeczka cukru
  • 25 g miękkiego masła
  • Olej do smażenia naleśników
  • 150 g crème fraîche
  • 1 łyżka stołowa posiekanego szczypiorku