Wyszukiwanie
Filtr
Naleśniki kimchi
Bookmark
66 od 428

Naleśniki kimchi

Przepis i składniki na przygotowanie wyjątkowych naleśników kimchi.

Naleśniki kimchi
Całkowity czas 20 min.
Czas przygotowania: 10 min.
czas gotowania 10 min.
1696 kJ / 386 kcal
Tłuszcz: 19,4 g
Białko: 15,6 g
Węglowodany: 38,4 g

Składniki dla 2 porcji

Na ciasto naleśnikowe:

Na sos:

przygotowanie

  1. Aby przygotować ciasto naleśnikowe, umyj kapustę pekińską, osusz i grubo posiekaj. Obierz cebulę i pokrój w cienkie krążki. Przekrój krewetki na pół lub na trzy części, w zależności od ich wielkości.
  2. Wsyp mąkę pszenną i skrobię ziemniaczaną do miski, stopniowo dodawaj ok. 90 ml wody i ubijaj na gładkie ciasto, aby uniknąć grudek.
  3. Dodaj Kikkoman pikantny sos papryką chili do Kimchi i wymieszaj do połączenia. Dodaj pozostałe składniki ciasta naleśnikowego (oprócz oleju sezamowego) i wymieszaj.
  4. Wlej olej sezamowy na patelnię ustawioną na dużym ogniu i usmaż naleśniki. Najpierw usmaż jedną stronę do chrupkości, następnie odwróć i usmaż drugą stronę w ten sam sposób.
  5. Na końcu spryskaj odrobiną oleju sezamowego i smaż do chrupkości. Udekoruj krążkami dymki według upodobań.
  6. Aby przygotować sos, wymieszaj wszystkie składniki i podawaj z naleśnikami.
Całkowity czas 20 min.
Czas przygotowania: 10 min.
czas gotowania 10 min.
1696 kJ / 386 kcal
Tłuszcz: 19,4 g
Białko: 15,6 g
Węglowodany: 38,4 g

Składniki dla 2 porcji

Na ciasto naleśnikowe:

Na sos: