Wyszukiwanie
Filtr
Młode ziemniaki na maśle z dressingiem czosnkowo-pieprzowym
Bookmark
20 od 28

Młode ziemniaki na maśle z dressingiem czosnkowo-pieprzowym

Młode ziemniaki na maśle z dressingiem czosnkowo-pieprzowym
375 kJ / 89 kcal
Tłuszcz: 3.6 g
Białko: 2.7 g
Węglowodany: 10.5 g

Składniki na 4 porcj(e/i)

Nasze Japaski zostały zaprojektowane jako tapas w stylu japońskim. Wystarczy podwoićilośćkażdego składnika i można podawaćowoce palcowe jako danie główne.

Przygotowanie:

Namocz suszone pomidory w letniej wodzie, by je zmiękczyć, następnie wyjmij z wody i odciśnij jej nadmiar. Gotuj ziemniaki, aż będą prawie gotowe (powinno dać się je przebić widelcem). Wymieszaj Kikkoman Naturalnie Warzony Sos Sojowy o obniżonej zawartości soli ze startym czosnkiem i czarnym pieprzem.

Przekrój ugotowane ziemniaki na pół i smaż na maśle, dodaj odciśnięte pomidory, mieszaj. Wyłóż na talerz, polej czosnkowo-pieprzowym dressingiem i przybierz świeżą natką pietruszki. Podawaj na ciepło.

Wskazówka: W wersji bezglutenowej użyj naszego Kikkoman Naturalnie Warzonego Bezglutenowego Sosu Sojowego Tamari.

Alergeny: mleko, soja, pszenica

375 kJ / 89 kcal
Tłuszcz: 3.6 g
Białko: 2.7 g
Węglowodany: 10.5 g

Składniki na 4 porcj(e/i)

Nasze Japaski zostały zaprojektowane jako tapas w stylu japońskim. Wystarczy podwoićilośćkażdego składnika i można podawaćowoce palcowe jako danie główne.