
Młode ziemniaki na maśle z dressingiem czosnkowo-pieprzowym

Składniki na 4 porcj(e/i)
- 200 g młode ziemniaki
- 30 g suszone pomidory
- 15 g masło
- 3-4 gałązki Pietruszka
- 50 ml Kikkoman naturalnie warzony sos sojowy o obniżonej o 43% zawartości soli
- 2 ząbki Czosnek
- Czarny pieprz (grubo zmielony)
Nasze Japaski zostały zaprojektowane jako tapas w stylu japońskim. Wystarczy podwoićilośćkażdego składnika i można podawaćowoce palcowe jako danie główne.
Przygotowanie:
Namocz suszone pomidory w letniej wodzie, by je zmiękczyć, następnie wyjmij z wody i odciśnij jej nadmiar. Gotuj ziemniaki, aż będą prawie gotowe (powinno dać się je przebić widelcem). Wymieszaj Kikkoman Naturalnie Warzony Sos Sojowy o obniżonej zawartości soli ze startym czosnkiem i czarnym pieprzem.
Przekrój ugotowane ziemniaki na pół i smaż na maśle, dodaj odciśnięte pomidory, mieszaj. Wyłóż na talerz, polej czosnkowo-pieprzowym dressingiem i przybierz świeżą natką pietruszki. Podawaj na ciepło.
Wskazówka: W wersji bezglutenowej użyj naszego Kikkoman Naturalnie Warzonego Bezglutenowego Sosu Sojowego Tamari.
Alergeny: mleko, soja, pszenica
Produkty stosowane w tym przepisie
Składniki na 4 porcj(e/i)
- 200 g młode ziemniaki
- 30 g suszone pomidory
- 15 g masło
- 3-4 gałązki Pietruszka
- 50 ml Kikkoman naturalnie warzony sos sojowy o obniżonej o 43% zawartości soli
- 2 ząbki Czosnek
- Czarny pieprz (grubo zmielony)
Nasze Japaski zostały zaprojektowane jako tapas w stylu japońskim. Wystarczy podwoićilośćkażdego składnika i można podawaćowoce palcowe jako danie główne.