
Miodowy sos winegret

Składniki
- ½ ząbka czosnku
- ½ łyżki stołowej Kikkoman naturalnie warzonego sosu sojowego
- 2 łyżki stołowe miodu
- 1 łyżka stołowa Kikkoman cytrusowego sosu sojowego Ponzu
- świeżo zmielony czarny pieprz
- 4 łyżki stołowe oliwy z oliwek extra vergine
Przygotowanie:
Czosnek rozgnieść, dobrze wymieszać naturalnie warzony sos sojowy z cytrusowym sosem sojowym Ponzu i czarnym pieprzem. Dodać oliwę z oliwek i mocno wstrząsnąć lub wymieszać mątewką, aż dressing uzyska gładką teksturę. Pasuje wyśmienicie do chrupiącej zielonej sałaty.
Produkty stosowane w tym przepisie
Składniki
- ½ ząbka czosnku
- ½ łyżki stołowej Kikkoman naturalnie warzonego sosu sojowego
- 2 łyżki stołowe miodu
- 1 łyżka stołowa Kikkoman cytrusowego sosu sojowego Ponzu
- świeżo zmielony czarny pieprz
- 4 łyżki stołowe oliwy z oliwek extra vergine