
17 od 80
Mini steki z łososia z dipem sojowo-cytrusowym

Składniki na 4 porcj(e/i)
- 200g Łosoś
- 1 łodyżka dymka
- 80g Biała rzepa daikon
- 1-2 ząbki Czosnek
- 1 łyżka Oliwa
- Siedem przypraw shichimi lub chilli
- Kikkoman Ponzu Cytrusowy Sos Sojowy
Przygotowanie:
Przygotuj łososia: będziesz potrzebować większego kawałka w całości (o wielkości jak do sashimi). Oprósz rybę odrobiną soli. Potnij czosnek w cienkie plasterki i smaż je, aż będą chrupiące. Zetrzyj białą rzepę na tarce, odsącz nadmiar wody i wymieszaj z Kikkoman Ponzu Cytrusowym Sosem Sojowym.
Rozgrzej oliwę na patelni i na wysokim ogniu obsmaż łososia z obu stron (tylko z wierzchu).
Zdejmi rybę z patelni i odłóż do ostygnięcia na papier kuchenny. Pokrój w plastry wybranej grubości i układaj na talerzu. Udekoruj plasterkami smażonego czosnku, posyp przyprawą shichimi lub chili i podawaj z dipem z utartej rzepy i Kikkoman Ponzu Cytrusowego Sosu Sojowego.
Produkty stosowane w tym przepisie
Składniki na 4 porcj(e/i)
- 200g Łosoś
- 1 łodyżka dymka
- 80g Biała rzepa daikon
- 1-2 ząbki Czosnek
- 1 łyżka Oliwa
- Siedem przypraw shichimi lub chilli
- Kikkoman Ponzu Cytrusowy Sos Sojowy