Mini steki z łososia z dipem sojowo-cytrusowym
Wyszukiwanie
Filtr
Mini steki z łososia z dipem sojowo-cytrusowym
Bookmark
37 od 78

Mini steki z łososia z dipem sojowo-cytrusowym

Składniki dla 4 porcji

przygotowanie

Przygotuj łososia: będziesz potrzebować większego kawałka w całości (o wielkości jak do sashimi). Oprósz rybę odrobiną soli. Potnij czosnek w cienkie plasterki i smaż je, aż będą chrupiące. Zetrzyj białą rzepę na tarce, odsącz nadmiar wody i wymieszaj z Kikkoman Ponzu Cytrusowym Sosem Sojowym. 

Rozgrzej oliwę na patelni i na wysokim ogniu obsmaż łososia z obu stron (tylko z wierzchu).

Zdejmi rybę z patelni i odłóż do ostygnięcia na papier kuchenny. Pokrój w plastry wybranej grubości i układaj na talerzu. Udekoruj plasterkami smażonego czosnku, posyp przyprawą shichimi lub chili i podawaj z dipem z utartej rzepy i Kikkoman Ponzu Cytrusowego Sosu Sojowego.

Produkty stosowane w tym przepisie

Składniki dla 4 porcji