Masło ziołowe z sosem sojowym do potraw z grilla
Wyszukiwanie
Filtr
Masło ziołowe z sosem sojowym do potraw z grilla
Bookmark
103 od 307

Masło ziołowe z sosem sojowym do potraw z grilla

To pyszne masło sojowo-ziołowe jest idealne do smażonych lub grillowanych steków. Na wierzch przyrządzonego mięsa połóż plaster masła, aby uzyskać dodatkową soczystość i smak.

Masło ziołowe z sosem sojowym do potraw z grilla
Całkowity czas 10 min.
Czas przygotowania: 10 min.
2143 kJ / 512 kcal
Tłuszcz: 54.2 g
Białko: 3.9 g
Węglowodany: 2.0 g

Składniki dla 4 porcja / porcje

  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łodyżki bazylii
  • 250 g miękkiego masła
  • 3–4 łyżki sosu sojowego Kikkoman naturalnie warzonego
  • 3 łyżki startego parmezanu
  • 1 łyżka syropu klonowego
  • pieprz cytrynowy lub czarny

przygotowanie

  1. Obierz i posiekaj drobno czosnek. Umyj bazylię, osusz ją i poodrywaj listki. Pokrój listki na cienkie paski.
     
  2. Wymieszaj czosnek, bazylię, sos sojowy, parmezan i syrop klonowy z masłem, dopraw pieprzem cytrynowym.

Produkty stosowane w tym przepisie

Całkowity czas 10 min.
Czas przygotowania: 10 min.
2143 kJ / 512 kcal
Tłuszcz: 54.2 g
Białko: 3.9 g
Węglowodany: 2.0 g

Składniki dla 4 porcja / porcje

  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łodyżki bazylii
  • 250 g miękkiego masła
  • 3–4 łyżki sosu sojowego Kikkoman naturalnie warzonego
  • 3 łyżki startego parmezanu
  • 1 łyżka syropu klonowego
  • pieprz cytrynowy lub czarny