
Masło ziołowe z sosem sojowym do potraw z grilla
To pyszne masło sojowo-ziołowe jest idealne do smażonych lub grillowanych steków. Na wierzch przyrządzonego mięsa połóż plaster masła, aby uzyskać dodatkową soczystość i smak.

Składniki dla 4 porcja / porcje
- 1 ząbek czosnku
- 2 łodyżki bazylii
- 250 g miękkiego masła
- 3–4 łyżki sosu sojowego Kikkoman naturalnie warzonego
- 3 łyżki startego parmezanu
- 1 łyżka syropu klonowego
- pieprz cytrynowy lub czarny
przygotowanie
- Obierz i posiekaj drobno czosnek. Umyj bazylię, osusz ją i poodrywaj listki. Pokrój listki na cienkie paski.
- Wymieszaj czosnek, bazylię, sos sojowy, parmezan i syrop klonowy z masłem, dopraw pieprzem cytrynowym.
Produkty stosowane w tym przepisie
Składniki dla 4 porcja / porcje
- 1 ząbek czosnku
- 2 łodyżki bazylii
- 250 g miękkiego masła
- 3–4 łyżki sosu sojowego Kikkoman naturalnie warzonego
- 3 łyżki startego parmezanu
- 1 łyżka syropu klonowego
- pieprz cytrynowy lub czarny