Maślana ośmiornica z grzybami shiitake i zielonymi szparagami
Wyszukiwanie
Filtr
Maślana ośmiornica z grzybami shiitake i zielonymi szparagami
Bookmark
136 od 302

Maślana ośmiornica z grzybami shiitake i zielonymi szparagami

Maślana ośmiornica z grzybami shiitake i zielonymi szparagami

Składniki dla 4 porcja / porcje

  • 1 małe ramię ośmiornicy
  • 10 grzybów shiitake
  • 5 listków świeżego szpinaku
  • 4-5 listków szczypiorku
  • 20 g masła
  • 45-50 ml Kikkoman Sos do potraw z woka
  • 10 ml oleju sałatkowego
  • 1 arkusz nori

Nasze Japaski zostały zaprojektowane jako tapas w stylu japońskim. Wystarczy podwoićilośćkażdego składnika i można podawaćowoce palcowe jako danie główne.

przygotowanie

Ośmiornicę oczyścić i pokroić w kawałki wielkości 2 cm. Szparagi oczyścić i zblanszować (ok. 1 minuty). Pokroić w kawałki wielkości 3 cm. Po skróceniu trzonków pokroić grzyby w ćwiartki.

Na patelni rozgrzać olej, dodać wszystkie składniki i podsmażyć. Dodać sos do woka Kikkoman oraz masło i w powstałym w ten sposób sosie obtoczyć składniki. Udekorować paskami nori i szczypiorkiem.

Produkty stosowane w tym przepisie

Składniki dla 4 porcja / porcje

  • 1 małe ramię ośmiornicy
  • 10 grzybów shiitake
  • 5 listków świeżego szpinaku
  • 4-5 listków szczypiorku
  • 20 g masła
  • 45-50 ml Kikkoman Sos do potraw z woka
  • 10 ml oleju sałatkowego
  • 1 arkusz nori

Nasze Japaski zostały zaprojektowane jako tapas w stylu japońskim. Wystarczy podwoićilośćkażdego składnika i można podawaćowoce palcowe jako danie główne.