
Marynowany halibut

Składniki dla 2 porcja / porcje
- 350 g filetów z halibuta bez skóry
- 3 łyżki cytrusowego sosu sojowego Ponzu Kikkoman
- 2 łyżki naturalnie warzonego sosu sojowego Kikkoman z obniżoną zawartością soli
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 1 łyżeczka masła
przygotowanie
Wymieszaj sos sojowy, Ponzu, oliwę i natkę w misce. Przełóż filety do miski, natrzyj dobrze marynatą i odstaw do lodówki na ok. 30 minut.
Grilluj na tacce przez kilka minut, ryba powinna być nie za mocno wysmażona i soczysta. Serwuj z plasterkiem masła i sałatką.
Produkty stosowane w tym przepisie
Składniki dla 2 porcja / porcje
- 350 g filetów z halibuta bez skóry
- 3 łyżki cytrusowego sosu sojowego Ponzu Kikkoman
- 2 łyżki naturalnie warzonego sosu sojowego Kikkoman z obniżoną zawartością soli
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 1 łyżeczka masła