
355 od 481
Marynowany halibut
Naturalnie warzony sos sojowy o obniżonej o 43% zawartości soli
Cytrusowy sos sojowy Ponzu
Dania główne
Ryba
Grill
Lato

Całkowity czas:
45 min.
Czas przygotowania:
45 min.
Składniki na 2 porcj(e/i)
- 350 g filetów z halibuta bez skóry
- 3 łyżki cytrusowego sosu sojowego Ponzu Kikkoman
- 2 łyżki naturalnie warzonego sosu sojowego Kikkoman z obniżoną zawartością soli
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 1 łyżeczka masła
Przygotowanie:
Wymieszaj sos sojowy, Ponzu, oliwę i natkę w misce. Przełóż filety do miski, natrzyj dobrze marynatą i odstaw do lodówki na ok. 30 minut.
Grilluj na tacce przez kilka minut, ryba powinna być nie za mocno wysmażona i soczysta. Serwuj z plasterkiem masła i sałatką.
Produkty stosowane w tym przepisie
Całkowity czas:
45 min.
Czas przygotowania:
45 min.
Składniki na 2 porcj(e/i)
- 350 g filetów z halibuta bez skóry
- 3 łyżki cytrusowego sosu sojowego Ponzu Kikkoman
- 2 łyżki naturalnie warzonego sosu sojowego Kikkoman z obniżoną zawartością soli
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 1 łyżeczka masła