Marynata pomarańczowa z sosem sojowym do łososia

Czas ogółem 15 min
5 min Czas przygotowania
120 min Czas marynowania
10 min Czas gotowania

Dwa składniki, jeden fantastyczny smak. Sos sojowy Kikkoman i świeży sok z pomarańczy tworzą po prostu genialną i łatwą w przygotowaniu marynatę do smażonej ryby.

Składniki

2 porcj(e/i)
60 ml
wieżo wyciśniętego soku z pomarańczy
400 g
świeżego łososia (fileta)
Wartości odżywcze (na porcję) 2013 kJ  /  483 kcal
28 g Tłuszcz
45,3 g Białko
10,7 g Węglowodany

Przygotowanie

Krok 1

Wymieszać sos sojowy z sokiem pomarańczowym.

Krok 2

Pokroić rybę na 2–4 kawałki. Włożyć rybę do marynaty i pozostawić na 2–3 godziny.

Krok 3

Smażyć marynowanego łososia na patelni, na grillu lub upiec w piekarniku.

Krok 4

Podczas grillowania można dodatkowo spryskać rybę marynatą, podawać na gorąco.

Krok 5

Udekorować plasterkami pomarańczy. Doskonale smakuje z kaszą kuskus.

Wymieszać ją z posiekaną natką pietruszki, pomidorami i ogórkami.

ID przepisu: 888

Przepis w PDF

Dziękujemy za opinię!

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

Wymieszać sos sojowy z sokiem pomarańczowym.

Pokroić rybę na 2–4 kawałki. Włożyć rybę do marynaty i pozostawić na 2–3 godziny.

Smażyć marynowanego łososia na patelni, na grillu lub upiec w piekarniku.

Podczas grillowania można dodatkowo spryskać rybę marynatą, podawać na gorąco.

Udekorować plasterkami pomarańczy. Doskonale smakuje z kaszą kuskus.

Wymieszać ją z posiekaną natką pietruszki, pomidorami i ogórkami.

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Dziękujemy za opinię!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

01
02
03
04
05

Nie obchodź się smakiem!

Zapisz się na regularną porcję pysznych inspiracji!
Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nie kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.