Wyszukiwanie
Filtr
Marynata pomarańczowa z sosem sojowym do łososia
Bookmark
14 od 48

Marynata pomarańczowa z sosem sojowym do łososia

Dwa składniki, jeden fantastyczny smak. Sos sojowy Kikkoman i świeży sok z pomarańczy tworzą po prostu genialną i łatwą w przygotowaniu marynatę do smażonej ryby.

Marynata pomarańczowa z sosem sojowym do łososia
Całkowity czas 15 min.
Czas przygotowania: 5 min.
Czas marynowania: 120 min.
czas gotowania 10 min.
2013 kJ / 483 kcal
Tłuszcz: 28 g
Białko: 45.3 g
Węglowodany: 10.7 g

Składniki dla 2 porcji

  • 100 ml sosu sojowego
  • 60 ml świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy
  • 400 g świeżego łososia (fileta)

przygotowanie

1. Wymieszać sos sojowy z sokiem pomarańczowym.

2. Pokroić rybę na 2–4 kawałki. Włożyć rybę do marynaty i pozostawić na 2–3 godziny.

3. Smażyć marynowanego łososia na patelni, na grillu lub upiec w piekarniku.

4. Podczas grillowania można dodatkowo spryskać rybę marynatą, podawać na gorąco.

5. Udekorować plasterkami pomarańczy. Doskonale smakuje z kaszą kuskus.

Wymieszać ją z posiekaną natką pietruszki, pomidorami i ogórkami.

Produkty stosowane w tym przepisie

Całkowity czas 15 min.
Czas przygotowania: 5 min.
Czas marynowania: 120 min.
czas gotowania 10 min.
2013 kJ / 483 kcal
Tłuszcz: 28 g
Białko: 45.3 g
Węglowodany: 10.7 g

Składniki dla 2 porcji

  • 100 ml sosu sojowego
  • 60 ml świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy
  • 400 g świeżego łososia (fileta)