Wyszukiwanie
Filtr
Małże w białym winie i sosie sojowym
Bookmark
32 od 78

Małże w białym winie i sosie sojowym

Małże w białym winie i sosie sojowym
386 kJ / 92 kcal
Tłuszcz: 6.8 g
Białko: 3.3 g
Węglowodany: 2.1 g

Składniki dla 4 porcja / porcje

przygotowanie

Posiekaj czerwoną i żółtą paprykę oraz cukinię w bardzo drobną kostkę i usmaż na maśle na dużym ogniu. 

W garnku zmieszaj białe wino, Kikkoman Naturalnie Warzony Sos Sojowy, wodę i masło i doprowadź całość do wrzenia. Dodaj małże, przykryj pokrywką i zagotuj na dużym ogniu. Część płynu przelej do niewielkiego rondla i gotuj na małym ogniu, pilnując jednocześnie, by małże w drugim garnku nie wystygły. W razie potrzeby dopraw Kikkoman Naturalnie Warzonym Sosem Sojowym, następnie dodaj podsmażone warzywa.  

Rozdziel połówki muszli, usuwając puste, a zostawiając te z małżem w środku. Rozłóż je na talerzu, do każdej dodaj odrobinę warzyw, polej sosem. Przybierz świeżymi ziołami wedle uznania.

Alergeny: małże, mleko, soja, pszenica, dwutlenek siarki

Produkty stosowane w tym przepisie

386 kJ / 92 kcal
Tłuszcz: 6.8 g
Białko: 3.3 g
Węglowodany: 2.1 g

Składniki dla 4 porcja / porcje