Makaron conchiglie z krewetkami i warzywami w kremowym sosie curry
Wyszukiwanie
Filtr
Makaron conchiglie z krewetkami i warzywami w kremowym sosie curry
Bookmark
161 od 302

Makaron conchiglie z krewetkami i warzywami w kremowym sosie curry

Makaron conchiglie z krewetkami i warzywami w kremowym sosie curry
Całkowity czas 35 min.
Czas przygotowania: 35 min.
2143 kJ / 508 kcal
Tłuszcz: 23.7 g
Białko: 19 g
Węglowodany: 52.5 g

Składniki dla 4 porcja / porcje

  • 2 gałązki bazylii
  • 1 mała żółta papryka
  • 160 g kapusty szpiczastej
  • 160 g pomidorków koktajlowych (ok. 16 sztuk)
  • 240 g makaronu conchiglie
  • 160 g gotowych krewetek
  • 2 łyżki stołowe oliwy
  • sól, świeżo zmielony pieprz
  • 160 ml ulubionego bulionu (np. drobiowego, warzywnego lub rybnego)
  • 200 g śmietanki 18%
  • *4 łyżki stołowe naturalnie warzonego sosu sojowego Kikkoman
  • 4 łyżki stołowe słodkiej musztardy
  • 4 łyżeczki curry

*Alternatywnie można użyć Kikkoman bezglutenowy sos sojowy Tamari lub Kikkoman ekologiczny sos sojowy.

przygotowanie

1. Oderwij listki bazylii, umyj i osusz. Przekrój paprykę na pół, usuń nasiona i umyj. Umyj kapustę i pokrój w 2-3 cm kostki. Wymieszaj z papryką. Umyj pomidory.

2. Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Umyj krewetki i otrzep z wody. Rozgrzej oliwę, dodaj krewetki i warzywa. Podsmażaj przez 4-5 minut. Dopraw odrobiną soli i pieprzu. Zdejmij z ognia i trzymaj w cieple.

3. Na patelnię dodaj bulion, śmietankę, sos sojowy, musztardę oraz curry. Zagotuj i zmniejsz ogień.

4. Warzywa, krewetki i makaron wymieszaj z sosem. Wyłóż na talerze i udekoruj bazylią. Podawaj.

Całkowity czas 35 min.
Czas przygotowania: 35 min.
2143 kJ / 508 kcal
Tłuszcz: 23.7 g
Białko: 19 g
Węglowodany: 52.5 g

Składniki dla 4 porcja / porcje

  • 2 gałązki bazylii
  • 1 mała żółta papryka
  • 160 g kapusty szpiczastej
  • 160 g pomidorków koktajlowych (ok. 16 sztuk)
  • 240 g makaronu conchiglie
  • 160 g gotowych krewetek
  • 2 łyżki stołowe oliwy
  • sól, świeżo zmielony pieprz
  • 160 ml ulubionego bulionu (np. drobiowego, warzywnego lub rybnego)
  • 200 g śmietanki 18%
  • *4 łyżki stołowe naturalnie warzonego sosu sojowego Kikkoman
  • 4 łyżki stołowe słodkiej musztardy
  • 4 łyżeczki curry

*Alternatywnie można użyć Kikkoman bezglutenowy sos sojowy Tamari lub Kikkoman ekologiczny sos sojowy.