Wyszukiwanie
Filtr
Letnie szaszłyki z ośmiornicy
Bookmark
26 od 79

Letnie szaszłyki z ośmiornicy

Letnie szaszłyki z ośmiornicy
222 kJ / 53 kcal
Tłuszcz: 0.8 g
Białko: 9.3 g
Węglowodany: 1.9 g

Składniki dla 4 porcja / porcje

przygotowanie

Ugotuj ośmiornicę i pokrój w kostkę wielkości kęsa. Posiekaj ogórka w kostkę tej samej wielkości i marynuj 20-30 minut w wodzie z solą (2%). Odcedź wodę i nabijaj kostki ośmiornicy i ogórka na patyczki do szaszłyków.

Wymieszaj wasabi z sosem sojowym, podawaj do szaszłyków jako dip.

Wskazówka: Możesz także wymieszać ośmiornicę z ogórkiem i wodorostami wakame i podawać jako letnią sałatkę zamiast szaszłyków.

Alergeny: mięczaki, soja, pszenica

222 kJ / 53 kcal
Tłuszcz: 0.8 g
Białko: 9.3 g
Węglowodany: 1.9 g

Składniki dla 4 porcja / porcje